„Depistat la timp, îl putem învinge împreună!”, campanie de prevenire şi diagnosticare a afecţiunilor mamare desfăşurată de Spitalul Providenţa

Publicat de Curierul de Iasi la data de 02/10/2017

Spitalul „Providența” va desfășura în perioada 01 – 31 octombrie 2017 o campanie privind diagnosticarea în stadiul incipient al afecţiunilor mamare în cadrul „Centrului de examinare și diagnosticare în patologia glandei mamare”.

Pe perioada campaniei, întreaga echipă medicală a Centrului va asigura informarea tuturor categoriilor de vârstă implicate, pentru înțelegerea importanței detectării afecțiunilor glandei mamare.

Pentru a facilita accesul persoanelor la serviciile medicale ale „Centrului de examinare și diagnosticare în patologia glandei mamare”, în perioada 01- 31 octombrie 2017, Spitalul „Providența” acordă o reducere de 20% pentru toate tipurile de investigații mamografice și/sau ecografice.

De asemenea, „Centrul de examinare și diagnosticare în patologia glandei mamare” își deschide porțile pe data de 5 octombrie, între orele 14.00 – 16.00 și invită toate persoanele interesate la „Ziua Mamografului”. Înscrierile la acest eveniment se pot face pe adresa programari.spital@providentamedical.ro , la sediul  Spitalului „Providența”, Șoseaua Nicolina, nr. 115, Nicolina 2, Cug, Iași sau la număr de telefon 0232 241 271/0730 230 030.

În calitate de medic specialist Radiologie și Imagistică medicală, dr. Flavia Luca susține importanța mamografiei pentru diagnosticul patologiei glandei : „Astfel, la femeile ce au vârste de peste 40 de ani și care prezintă sau nu prezintă simptomatologie, mamografia este utilizată ca metodă de primă examinare cu rol în detectarea precoce a cancerului mamar. La femeile cu vârste sub 40 de ani care prezintă simptomatologie clinică (modificări tegumentare, durere localizată, scurgeri mamelonare, noduli palpabili), mamografia este utilizată ca metodă de diagnostic, atunci când examenul ecografic este neconcludent.”

De asemenea, dr. Raluca Pleșca, ca medic primar Radiologie-Imagistică medicală cu competență în senologie și colaborator al Spitalului „Providenţa” subliniază  avantajele mamografiei cu tomosinteză în detecția cancerului mamar: „Mamografia realizată cu ajutorul mamografului Selenia Dimension 3D Hologic prezintă următoarele avantaje: precizie și rezoluție ridicată, doză minimă de iradiere, stocarea electronică a rezultatelor, posibilitatea de a efectua 3 tipuri de imagistică: 2D, 3D și 2D + 3D în aceeași compresie.”

 

 

Comments

comments

Categoria: sanatate

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*