Demers pentru stadion de rugby la Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 03/11/2015

În cadrul conferinţei de presă, organizate marţi, 3 noiembrie, primarul interimar Mihai Chirica a anunţat iniţierea demersurilor necesare construcţiei unui stadion de rugby la Iaşi. Arena sportivă este planificată pe locul actualului stadion Tineretului din zona Abator şi va avea, conform prognozelor municipalităţii, între 5000 şi 8000 de locuri. Investiţia ar urma să intre în programul naţional de finanţare.

chirica conf 2„Compania Naţională de Investiţii a luat act de solicitarea noastră privind construcţia unui stadion de rugby la Iaşi. Am făcut în continuare lobby săptămâna trecută şi în această săptămână spre Federaţia Română de Rugby  şi sperăm să primim avizul într-o perioadă imediat următoare”, a spus edilul.

Arhitectul şef, retrogradat
În altă ordine de idei, primarul interimar a anunţat retrogradarea arhitectului şef al oraşului Tudor Vericeanu, pe o funcţie publică inferioară. Decizia a fost luată în Comisia de Disciplină din cadrul municipalităţii potrivit reglemetărilor legate de funţionari publici. Postul de arhitect şef va fi ocupat temporar de Ana Maria Târziu, până acum şefa Serviciului de Urbanism. „E o situaţie care împiedică o decizie mai radicală. Mă bucur că, din toate punctele de vedere pe care le-am susţinut, comisia de disciplină a înţeles că domnul Vericeanu nu mai poate fi arhitect şef. Tot serviciul va fi reformat şi vom începe şi concursul pentru calitatea inspectorilor de la urbanism”, a declarat Mihai Chirica. Arhitectul şef a stârnit nemulţumirea conducerii municipalităţii în special în ceea ce priveşte activitatea de elaborare a Planului Urbanistic General, documentaţie aflată în întârziere.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*