Delphi estimează o creştere a numărului de angajaţi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/09/2011

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a efectuat vineri, 2 septembrie, o vizită la fabrica Delphi. „La Delphi lucrează circa 1.800 de oameni, bine pregătiţi în instituţiile de învăţământ ieşene. În discuţiile purtate cu managerii fabricii am fost interesat de modul în care se dezvoltă afacerea.

Îmbucurător este faptul că Delphi, unitate de nivel european, cu o înaltă tehnologie, estimează o creştere a numărului de angajaţi la 2.200”, a declarat Gheorghe Nichita. Potrivit datelor Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM), Delphi este una din companiile din Iaşi cu cei mai mulţi salariaţi. “La sfârşitul anului trecut, printre firmele cu cei mai mulţi muncitori erau Antibiotice -1450, CET – 1.200 de persoane, Apa Vital – 1.200, Carrefour cu 650 de salariaţi, Iasicon cu 650, Remar cu 620, Arcellor Mittal Tubular Products cu 550 şi E.ON Moldova Distribuţie cu 450 de angajaţi. Fabrica Delphi de la Iaşi produce Sistemul de Injecţie Diesel Delphi Multec Common Rail.

Sistemul permite injectoarelor să distribuie o cantitate exactă de combustibil pe durata de funcţionare a motorului. În acest sistem în circuit închis, un accelerometru fixat pe blocul motor “ascultă” combustia, permiţând sistemului de control şi comandă al motorului să optimizeze automat calibrările la schimbarea condiţiilor. Rezultatul este o funcţionare constantă, silenţioasă şi lină a motorului, oferind o durabilitate ridicată. Printre clienţii Delphi se numără nume cunoscute, precum: Ford PAG, Hyundai, Kia, PSA Peugeot Citroën, Renault-Nissan, Ssangyong, Suzuki, Daimler-Chrisler.

Comments

comments1 Comentariu

  1. ela

    As dori informatii de proiectele aprobate in sedinta din 15 septembri 2011
*