Delegație din Polonia la Primăria Municipiului Iași

Publicat de Curierul de Iasi la data de 30/10/2018

Vineri, 26 octombrie, conducerea Primăriei Iași, prin viceprimarul Gabriel Harabagiu, a primit vizita unei delegații polone din cadrul Brigăzii a 17-a Mecanizate Wielkopolska,, alcătuită din col. Robert Kosowski, comandant, lt.col. Mariusz Fil, comandantul Batalionului Logistic, plutonier adj. principal Maciej Nisiewicz și maior Jacek Ćwięka, responsabil pentru cooperare militară internațională.

La întâlnire au participat și membrii Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” conduse de col. Remus-Hadrian Bondor și Vasile Tiron, directorul Direcției Relații Publice și Transparență Decizională a Primăriei Municipiului Iași.

Vizita se înscrie în proiectele comune desfășurate de armatele aliate în cadrul NATO, prilej cu care sunt sondate modalități de cooperare și de dezvoltare de proiecte militare comune.

Viceprimarul Gabriel Harabagiu a amintit de bunele relații existente între Iași și Polonia, atât la nivel economic, cât și cultural. Amintim că în luna februarie a acestui an Iașul a primit la Varșovia premiul „Emerging City of the Year” în cadrul CEE Outsourcing Awards, iar în luna iunie Iașul a fost gazda Caravanei „Go România” organizată de organizații din Cracovia care doresc promovarea turistică a României prin intermediul iubitorilor de mașini vechi Dacia și Fiat Polski.

La fel ca și în cadrul întânirilor avute de primarul Iașului cu ambasadorul Republicii Polone în România, viceprimarul Gabriel Harabagiu a subliniat rolul cooperării între cele două state în atragerea de fonduri europene și investiții străine și a vorbit despre potențialul economic al municipiului Iași și al Regiunii Nord-Est și interesul crescut al investitorilor polonezi pentru această zonă a României, în special datorită importantului centru universitar și dezvoltării exponențiale din domeniul IT.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*