Decizie importantă luată de consilierii locali pentru desfășurarea unui învățământ de calitate la Colegiul „Richard Wurmbrand” Iași

Publicat de Curierul de Iasi la data de 10/07/2018

În ședința extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Iași, a fost aprobat de aleși un proiect de hotărâre privind trecerea din administrarea Liceului Tehnologic de Mecatronică și Automatizări în administrarea Colegiului „Richard Wurmbrand” Iași, a unor imobile cu destinație de învățământ, situate în bulevardul Poitiers nr.41, proprietatea publică a Municipiului Iași. Administrarea bunurilor imobile se va face de către Colegiul „Richard Wurmbrand” Iași, în baza unui contract de administrare. Primarul Iașului, Mihai Chirica, a explicat că această unitate de învățământ va efectua toate lucrările de reabilitare, amenajare și întreținere a imobilelor atribuite în administrare, va achita toate utilitățile și orice cheltuieli legate de acestea.

„Clădirea respectivă nu mai este utilizată și se află într-o stare avansată de degradare. În ultima perioadă, Colegiul «Richard Wurmbrand» a reușit să suplinească cu succes necesarul educației alternative, prezentând rezultate remarcabile, ultimele fiind notele de 10 și promovabilitatea de 100% la examenul de Bacalaureat. Un alt atu al acestei școli este faptul că are și fondurile necesare pentru viitoarele investiții, fiind finanțată prin diferite organizații internaționale. Cred că este un moment important în educația ieșeană, când și alte categorii de unități educaționale sunt puse în valoare. Pe parcursul timpului, s-a creat o premisă potrivit căreia școala de stat este singura alternativă, însă cred că lucrurile s-au schimbat. Peste tot în lume sunt structuri de învățământ privat sau vocațional, care au reușit să creeze excelență în educație. Trebuie să lăsăm o piață cât mai diversificată, cu opțiuni pentru elevi și părinți, care să completeze astfel calitatea educației ieșene”, a declarat primarul Iașului, Mihai Chirica.

În prezent, Colegiul „Richard Wurmbrand” își desfășoartă activitatea în spațiul oferit de Biserica Creștină după Evanghelie „Filocalia” din strada Smârdan, nr.13, în baza unui contract de comodat. Unitatea de învățământ intenționează să realizeze un campus școlar prin renovarea spațiilor de învățământ existente, prin amenajarea unor spații de joacă, parcare, construirea unei săli de sport, a unui amfiteatru și a unei cantine, pentru a asigura învățământ de calitate și a încuraja excelența în educație, oferind sprijin pentru 600 de copii proveniți din medii sociale diferite.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*