De Sânziene, Iaşul va sărbători Ia românească, în cadrul festivalului RomânIa Autentică

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/05/2018

RomânIA Autentică va fi sărbătorită din nou la Iaşi, în perioada 23 – 24 iunie, când Capitala Moldovei se va îmbrăca în tradiţionala ie românească, legendarul obiect de port popular care a devenit emblematic pentru ţara noastră. Prezentarea evenimentului a fost făcută vineri la Palatul Roznovanu, unde primarul Mihai Chirica şi Cristina Chiriac, creatoarea brandului „Flori de ie”, au susţinut o conferinţă de presă.

„De ce RomânIA Autentică din nou la Iaşi? Pentru că vrem să prezentăm decât lucrurile care contează, care ne aşează pe prima pagină a culturii şi istoriei europene. Iaşul este un oraş turistic care trebuie să-şi promoveze lucrurile valoroase din cultură, educaţie, tradiţie, ştiinţă şi alte domenii care ne-au făcut cunoscuţi de-a lungul timpului. Anul acesta, Festivalul Iei va avea şi subtitlul «La fraţi nu se pun hotare», iar acest lucru arată dorinţa noastră de a renaşte în conştiinţa tinerei generaţii că Basarabia este pământ românesc”, a declarat primarul Mihai Chirica.

„Festivalul Iei va avea loc simultan la Iaşi, Braşov şi Hobiţa. Pe 23 iunie vor fi organizate evenimente menite a pune în valoare meşteşugarii populari, pentru a duce tradiţia mai departe şi a trimite un mesaj generaţiilor următoare. Pe 24 iunie va avea loc festivitatea de onorare a iei româneşti, atunci fiind şi Ziua Internaţională a Iei Româneşti”, a precizat Cristina Chiriac.

Festivalul RomânIA Autentică a atras anul trecut peste 10.000 de ieşeni care au purtat cămaşa simbol a României. În acest An Centenar, manifestarea are un caracter aparte, pe măsura aniversării unui veac de la făurirea României.

 

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*