De astazi, iesenii pot inchiria biciclete gratis

Publicat de Curierul de Iasi la data de 14/07/2010

Ieşenii vor putea închiria biciclete gratis începând de astăzi, din Parcul Expoziţiei. În urma unei iniţiative a Asociaţiei Green Revolution şi Raiffeisen Bank, cu sprijinul Ministerului Mediului şi al Primăriei Municipiului Iaşi, se deschide la Iasi primul centru de inchiriere gratis de biciclete.

Centrul, numit “I’Velo”, va oferi ieşenilor 150 de biciclete, care pot fi închiriate zilnic, de la 10:00 la 22:00, pe baza unui act de identitate. O bicicletă poate fi închiriată pentru cel mult două ore, iar în cazul în care ieşenii se vor dovedi mari amatori de plimbare pe două roţi, “I’Velo” ar putea beneficia şi de un al doilea centru de închiriere.

“Deschiderea pe care am găsit-o la nivelul autorităţilor locale ne bucură nespus. Parteneriatul încheiat cu Primăria Municipiului Iaşi exprimă faptul că protecţia mediului nu mai este doar o preocupare a asociaţiilor de mediu. Lucrurile au devenit o prioritate pentru autorităţi, iar bicicleta este privită de acestea ca un mijloc de transport sustenabil”, a declarat Raluca Fiser, preşedintele Asociaţiei Green Revolution.

“Apreciez în mod deosebit iniţiativa asociaţiei Green Revolution care vine în întâmpinarea preocupărilor noastre de a asigura ieşenilor un mediu urban curat, propice unui trai armonios şi sănătos. Într-o metropolă cum este Iaşul, mereu supusă presiunilor unui trafic tot mai aglomerat, bicicleta devine un mijloc de transport necesar, fiind o emblemă a civilizaţiei citadine şi o modalitate de a proteja mediul înconjurător. Fireşte, dincolo de această utilitate, mersul pe bicicletă rămâne una dintre cele mai plăcute căi de a-ţi petrece timpul liber, de a te relaxa şi a-ţi fortifica forma fizică şi psihică. Sunt convins că acest proiect, pe care Primăria Iaşi îl sprijină cu toată deschiderea, se va bucura de un ecou favorabil în rândul tuturor celor care doresc să trăiască într-un oraş al sănătăţii ambientale” – afirmă Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi.

“I’Velo” este primul proiect naţional de bike-sharing gratuit din România, demarat sub înaltul patronaj al Ministerului Mediului şi Pădurilor. În Bucureşti “I’Velo” are trei centre de închiriere, două în Parcul Herăstrău şi unul în Parcul Tineretului. La centrul din Iaşi, vor lucra opt persoane.

În afara de Iaşi, proiectul “I’Velo” va mai ajunge în această vară şi la Cluj, Constanţa şi Târgu Mureş.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*