De 1 Mai, sute de ieşeni au sărbătorit pe role şi biciclete

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/05/2011

Peste trei sute de ieşeni au ales să petreacă 1 Mai pedalând pe biciclete prin pădure sau alergând cu rolele pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Concursul de ciclism organizat de Primăria Municipiului Iaşi şi Fundaţia Sportului Ieşean a fost un prilej pentru iubitorii de natură, dar şi de sport să se bucure de o zi petrecută pe bicicletă. Pe trasee de drum forestier, ieşenii de orice vârstă s-au întrecut nu atât pentru performanţa sportivă ci pentru a da un semnal că sărbătorea de 1 Mai poate fi trăită şi fără mici şi bere.

Trasee dificile pentru ciclişti

Concursul de ciclism „MY MTB RACE“, organizat de Primăria Municipiului Iaşi şi Fundaţia Sportului Ieşean, în parteneriat cu Asociaţia de Turism Montan „Hai pe munte!“ Iaşi a avut punctul de start al concursului pe platoul Releu de pe Dealul Repedea iar traseele s-au întins prin pădurea Bârnova, ajungând prin comunele Bârnova, Schitu-Duca, Dobrovăţ şi Ciurea. Vremea bună a ţinut cu organizatorii, astfel că la start s-au prezentat 200 de concurenţi, din care 120 la proba traseului scurt de 16,6 km si 80 la traseul lung de 59 de km. Dintre concurenţi doar 98 au reuşit să termine traseul scurt şi 45 traseul lung, dificultatea traseelor spunându-şi cuvântul.

Fundaţia Sportului Ieşean a acordat premii în bani locurilor I, II şi III pentru 4 categorii de vârstă, dar şi pentru primii 3 clasaţi la clasamentul general. Valoarea totală a premiilor a fost de 5.000 RON.

Rollerii s-au întrecut în centrul Iaşului

Zeci de copii şi adolescenţi au participat duminică la Cupa 1 Mai la role, competiţie organizată de către municipalitate, prin intermediul Fundaţiei Sportului Ieşean. Întrecerile au avut loc pe Bv. Ştefan cel Mare şi Sfânt, iar premiile au constat atât în medalii, cât şi în sume având valoarea totală de 3.000 de lei. Manifestarea a făcut parte din programul „Sport în cartiere”, menit a atrage ieşenii spre practicarea mişcării în aer liber.

Lista câştigătorilor „Cupei 1 Mai” la role

Băieţi

Categoria „sub 8 ani”

Loc 1 – Balaban Călin

Loc 2 – Zapodeanu Vlad

Loc 3 – Dobrea Dragoş

Categoria 8 – 10 ani

1. Amarandei Ştefan

2. Apostol Ovidiu

3. Postoi Radu

Categoria 10 – 12 ani

1. Chicet Claudiu

2. Stângaciu Gabriel

3. Lungu Paul Alex

Categoria 12 – 15 ani

 1. Agapi Andrei
 2. Gherghescu Ştefan
 3. Iftimescu Călin

Categoria 15 – 18 ani

 1. Baciu Ioan Andrei
 2. Ichim Denis Marian
 3. Popescu Răzvan

Categoria „peste 18 ani”

 1. Răducanu Radu

Fete

Categoria sub 8 ani

 1. Tănase Daria
 2. Muler Alexandra
 3. Scurt Maria

Categoria 8 – 10 ani

 1. Răbuseanu Andreea
 2. Buzea Cristina
 3. Buznea Maria

Categoria 10 – 12 ani

 1. Butmărică Loredana
 2. Zaharia Raluca
 3. Hârlău Ana

Categoria 12 – 15 ani

 1. Agape Alina Giorgiana
 2. Chiuda Andra
 3. Osăgeru Bianca

Categoria 15 – 18 ani

 1. Doboş Ena

Categoria „peste 18 ani”

 1. Alexandriuc Emma

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*