Curtea din fața Palatului Roznovanu va fi reamenajată

Publicat de Curierul de Iasi la data de 24/02/2019

Lucrările la ansamblul monumental dedicat regelui Ferdinand I Întregitorul, amplasat în parcul din fața sediului Primăriei Municipiului Iași, se apropie de finalizare. Anunțul a fost făcut de primarul Mihai Chirica în cadrul unei conferințe de presă.

„Chiar dacă vremea nu este tocmai potrivită echipele sunt la lucru. Intenția noastră este ca până la sfârșitul săptămânii viitoare să finalizăm soclul pe care va fi așezată statuia. Toate lucrările sunt efectuate sub supraveghere arheologică. Totodată, vom muta brazii de acolo. Au semne de îmbolnăvire și vrem să îi salvăm. De aceea îi vom duce în zona C. A. Rosetti, o zonă silvică. În zonă urbană nu ar mai avea nicio șansă de supraviețuire. În felul acesta eliberăm și fațada Palatului Roznovanu. Magnolia și teii le vom păstra”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Statuia Regelui Ferdinand I Întregitorul are o înălțime de 2,4 metri, o lățime la umeri de 0,9 metri și circa 600 de kilograme, fiind realizată din bronz. Înălțimea ansamblului, cu tot cu statuie, va fi de circa 6 metri.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*