Cursuri de citire rapidă pentru copiii cu părinţi în străinătate

Publicat de Curierul de Iasi la data de 10/12/2010

Centrul DIFAIN, realizat de Primăria Municipiului Iaşi pentru asistenţa copiilor cu părinţi plecaţi în străinătate a organizat o serie de cursuri de citire rapidă.

Centrul “DIFAIN” vine in sprijinul ameliorarii climatului afectiv şi asigurarea unui minim suport de încredere de care au nevoie copiii cu părinţi plecaţi în străinătate pentru a se dezvolta armonios.  În acest sens, la centru se desfaşoară activităţi de socializare, cooperare şi colaborare prin combinaţia echilibrată a jocului cu învăţatul (efectuarea temelor, aplicare de teste), într-o permanentă competiţie, stimulându-le astfel dorinţa şi intenţia de a fi un grup, o echipă.

Cursul de citire rapidă s-a desfăşurat în luna noiembrie şi a fost o experienta inedita pentru cei aproximativ 30 de copii de la centru.  Cursul a fost susţinut de conf. dr. Radu Budei, iniţiativa fiind motivată de faptul că învăţarea rapidă şi de organizarea  memoriei vine să sprijine copii să învete eficient, inteligent şi creativ.

Scopul acestui centru este de a crea pe langa sprijinul educational un climat familiar care sa asigure copilului deschiderea catre sine (autocunoşterea) şi a celorlalţi din jurul său,  antrenarea minţii permanentă conducând către dezvoltarea inteligenţei. Prin disponibilitatea şi experienţa domnului profesor în lucrul cu copii, parcurgerea acestui curs de iniţiere în citirea rapidă a fost ca o joacă în care toţi copiii, indiferent de vârstă au fost antrenaţi să participe  fără constrângere alternând în mod armonios exerciţiul cu momentele de relaxare activă, competiţia cu momentele de antrenare mental, exerciţiile de control asupra simţurilor sale şi a spiritului de echipă. Cele şase probe: (de concentrare, de logica (SUDOKU), de atenţie în spirale, adevăruri încurcate) au făcut ca la sfârşitul celor zece şedinţe, aceşti copii să citească mai repede, să gândească creativ şi eficient, reducând astfel timpul afectat învăţării şi îmbunătăţirii rezultatelor şcolare, însă cel mai important au reuşit să formeze un grup, sa relaţioneze, să schimbe impresii despre şcolile la care învaţă fiecare şi de ce nu să se consolideze pe mai departe prietenii.

Daca la inceputul cursului au fost copii care citeau 76 de cuvinte pe minut la sfarsitul celor cinci saptamani citeau 500 cuvinte pe minut.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*