Curs gratuit de încondeiat ouă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 02/03/2017

La Biserica „Toma Cozma” din Iași va fi organizată o nouă ediție a Cursului gratuit de încondeiat ouă. Adresat tuturor celor interesaţi, cursul se va desfășura la biserica amintită, în fiecare sâmbătă din timpul Postului Mare. Prima ședință va avea loc sâmbătă, 4 martie, ora 13.00, fiind așteptați un număr mare de copii și tineri.

Oua incondeiate

Paradoxal, postul este bucurie. Hrana cumpătată și viața austeră nu trebuie să aducă întristare și izolare. Postul trebuie privit cu totul altfel, e un mijloc prin care ne descoperim frumusețile sufletești, calitățile prin care Dumnezeu ne cheamă să lucrăm binele în lume. Aparenta ruptură între om și semenii săi, prin atitudinea interiorizată, autocontrolul riguros, care pare a limita manifestarea noastră în plan social, trebuie să ne angajeze și mai mult în lucrarea binelui. Bucuria postului o trăiești cu adevărat atunci când adaugi restricționărilor ceva ziditor pentru sufletul tău și al aproapelui. Între obiectivele duhovnicești pe care ni le-am propus, consider că acest curs gratuit de încondeiat ouă se va constitui într-un bun prilej de a îmbina creativitatea tinerilor și bucuria de a lucra împreună, cu trăirile specifice perioadei Postului Mare pe care o parcurgem, astfel încât, la final, să ne regăsim mai întăriți sufletește și mai bogați din punct de vedere duhovnicesc, cultural și moral”, a afirmat preotul paroh Mihai Mărgineanu.

Înscrierile pentru Cursul de încondeiat ouă continuă și se pot face la numărul de telefon: 0748/840.818, alte detalii putând fi găsite pe site-ul parohiei: www.parohiatomacozma.ro.

Comments

comments

Categoria: cultura si culte

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*