Curăţenia de primăvară – primele plantări

Publicat de Curierul de Iasi la data de 16/03/2015

Muncitorii de la Servicii Publice SA au demarat săpăturile pentru plantările de arbori planificate în această primăvară.

În cursul zilei de astăzi, 16 martie sunt planificate lucrări în Parcul Expoziţiei, pasaj Păcurari, zona Tătăraşi Sud, Parc zona Flux, versant Veneţia, Str. Palat, Calea Chişinăului, Splai Bahlui-mal stâng, taluz stradela Cetăţuia şi Str. Dimineţii. Pe aceste zone, echipele Servicii Publice strâng resturile vegetale, curăţă terenul, realizează săpăturile şi plantează arborii.

foto arhiva

foto arhiva

De asemenea, în această perioadă au început pregătirile şi amenajările de spaţii verzi în zona de agrement Ciric. Aici sunt programate, tăieri de corecţie arbuşti, gard viu, săpătura şanţ pentru plantat gard viu, degajat teren de resturi vegetale.

Odată cu începerea lucrărilor de primăvară, muncitorii au demarat şi acţiunile de întreţinere a sistemului de drenuri de pe versanţi. Se va lucra pe Str. Brânduşa, Grădina Botanică la săpături pentru execuţia unui cămin şi realizare dren, iar pe versant Ţicău, Str. Simion Bărnuţiu, Şcoala Normală şi Str. Cicoarei la curăţarea căminelor, rigolelor şi chesoanelor. După perioada de iarnă, au intrat în reparaţii şi sistemele de alimentare a fântânilor arteziene din oraş.

Comments

comments1 Comentariu

  1. Ovisan

    Nu uitati sa udati / spalati strazile cand ploua !!!
    Si doar prin zonele centrale, ca doar deh….
*