Cum s-a votat în şedinţa extraordinară a Consiliului Local din 9 decembrie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 15/12/2011

Legislativul local a aprobat toate cele 14 proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare din 9 decembrie. Şedinţa a consemnat modificarea componenţei Consiliului Local. În urma demisiei lui Constantin Neculau, locul său în cadrul legislativului a fost ocupat de Ecaterina Olaru, care a depus jurământul la şedinţa de vineri. Consilierii locali au aprobat ajutoarele pentru încălzirea locuinţelor acordate de municipalitate, stabilirea impozitelor şi taxelor pentru anul viitor, participarea la două proiecte europene şi modificarea concesiunii pentru depozitul ecologic de deşeuri.

 1. 1. Proiectul de hotărâre privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local a domnului Constantin Neculau; – (Aprobat)
 2. 2. Proiect de hotărâre privind validarea mandatului de consilier, al doamnei Olaru Ecaterina; (Aprobat)
 3. 3. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea H.C.L. nr. 177/2010 (privind stabilirea impozitelor si taxelor locale şi a altor sume care se fac venit al bugetului local pentru 2011); (Aprobat)
 4. 4. Proiect de hotărâre privind modificarea si completarea H.C.L. 180/2011 (privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale si a altor sume care se fac venit al bugetului local pentru anul 2012); (Aprobat)
 5. 5. Proiect de hotărâre privind aprobarea şi derularea proiectului “Stagii de practică şi orientare profesională de succes”, de către Grupul Şcolar „Radu Cernătescu”; (Aprobat)
 6. 6. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Contractului de concesiune din 22.05.2005 încheiat între Consiliul Local al Municipiului Iaşi şi Consiliul Local al comunei Ţuţora; (Aprobat)
 7. 7. Proiect de hotărâre privind asigurarea resurselor financiare  necesare implementării proiectului “Centrul de servicii integrate pentru victimele violenţei în familie Iaşi”, în condiţiile rambursării ulterioare a cheltuielilor; (Aprobat)
 8. 8. Proiect de hotărâre privind aprobarea preţului local al energiei termice facturate populaţiei ; (Aprobat)
 9. 9. Proiect de hotărâre privind organizarea “Sărbătorilor de iarnă ale Iaşului“;(Aprobat)
 10. 10. Proiect de hotărâre privind aprobarea Actului aditional la Contractul si Acordul colectiv de munca pentru functionarii publici si personalul contractual din cadrul primăriei; (Aprobat)
 11. 11. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului general al municipiului Iaşi; (Aprobat)
 12. 12. Proiect de hotărâre privind executia preliminata a bugetului general al Municipiului Iasi la data de 31.12.2011; (Aprobat)
 13. 13. Proiect de hotărâre privind aprobarea protocolului de preluare a datoriilor neachitate la 21.10.2011 reprezentând energie termică, furnizată ordonatorilor terţiari de credite ; (Aprobat)
 14. 14. Proiect de hotărâre privind acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei familiilor şi persoanelor singure domiciliate în Municipiul Iaşi, beneficiare ale serviciului de furnizare  a energiei termice produse în sistem centralizat şi stabilirea gradului de compensare procentuală a valorii efective a facturii la energie termică, în perioada sezonului rece. (Aprobat)

Ajutoare de încălzire până la un venit de 1000 lei

Consiliul Local a aprobat grila de ajutoare de încălzire propusă de municipalitatea ieşeană. Practic, primăria suplimentează ajutorul acordat de Ministerul Muncii pentru persoanele cu venituri mici. Municipalitatea a ridicat plafonul venitului pentru acordarea de ajutoare. Astfel, dacă guvernamental se dau ajutoare de încălzire pentru familiile care au venitul pe membru de familie de maxim 786 lei, primăria va compensa preţul gigacaloriei până la un venit de 1000 de lei pe membru de familie. Ajutoarele locale vor fi acordate pentru aproximativ 12 mii de familii care au depus cereri în acest sens. Grila ajutoarelor municipalităţii compensează procentual factura la energie termică de lşa maxim 15 la sută până la minim 5 la sută. În ciuda ajutoarelor primăriei, ieşenii vor plăti în această iarnă facturi mai mari la încălzire. În lipsa subvenţiilor pentru producţia gigacaloriei, subvenţii blocate de Guvern, preţul pentru populaţie a crescut şi la Iaşi. Astfel, preţul a fost majorat de la 185 lei  la 265 lei.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*