Cum s-a votat în şedinţa extraordinară a Consiliului Local

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/11/2010

Şedinţa Consiliului Local Municipal din 12 noiembrie a durat doar 5 minute. Membrii  legislativului local au aprobat în unanimitate toate cele 5 proiecte incluse pe ordinea de zi.

La şedinţa extraordinară au fost prezenţi 24 din cei 27 consilieri locali. Executivul primăriei a propus cinci proiecte care reglementează situaţii apărute în ultima perioadă, toate acestea fiind aprobate în unanimitate de consilierii prezenţi.

Municipalitatea a obţinut astfel modificarea organigramei aparatului de specialitate, această situaţie fiind impusă de contestaţia depusă de prefectul judeţului.

Un altă hotărâre  aprobată a vizat retrocedarea către Fundaţia Caritatea a imobilului în care funcţionează Căminul de Bătrâni Constantin şi Elena. Fundaţia va intra în posesia imobilului, bătrânii din Centru urmând să fie mutaţi într-un nou sediu pe strada Bucium.

De asemenea, şedinţa extraordinară din 12 noiembrie a consemnat şi suplimentarea terenului pentru edificarea Centrului Expoziţional Moldova, proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale. Pentru definitivarea construcţiei, ansamblul are nevoie de un teren de 4000 mp al municipalităţii.

Pe ordinea de zi a fost inclusă şi rectificarea bugetară care reglementează primirea de suplimentează fondurile cu 1,1 milioane lei, bani destinaţi CET Iaşi pentru compensarea plăţilor către CFR Marfă, societate care a transportat combustibilul necesar centralei ieşene. Consiliul Local a aprobat în ultimul punct repoziţionarea unui proiect social. Centrul multifunţional Bucuria este iniţiat de Direcţia de Asistenţă Comunitară şi finanţat de Banca Mondială şi vizează edificarea unui centru care să găzduiască şi să sprijine social tinerii de 18 ani care părăsesc centrele de plasament. Imobilul planificat iniţial pe strada Sf. Andrei va fi mutat pe un alt amplasament, pe strada Prof. Şesan.

Votul pe proiectele de hotărâri:

1. Proiect de hotarare privind rectificarea Bugetului local al Municipiului Iaşi pe anul 2010; Aprobat în unanimitate

2. Proiect de hotarare privind aprobarea suplimentării cu 3677 mp a suprafeţei alocate pentru realizarea obiectivului de investiţie Centrul Expozitional Moldova Iaşi în cadrul Contractului de lucrari RO2005/017-553.04.01.01.01.02.06. ajungându-se în final la suprafata ocupata 14977 mp; Aprobat în unanimitate

3. Proiect de hotărâre privind scoaterea unui imobil din domeniul public al unitaţii administrativ teritoriale în vederea predării acestuia noului proprietar; Aprobat în unanimitate

4. Proiect de hotarare privind modificarea Hotărârea Consiliului Local nr. 260/2010 privind  reorganizarea  aparatului  de specialitate al Primarului Municipiului Iaşi  şi a Direcţiei de Servicii Publice Municipale  Iaşi; Aprobat în unanimitate

5. Proiect de hotarare privind schimbarea amplasamentului din stradela Sf.Andrei nr. 5 în strada Prof Şesan f.n. pentru proiectul Centrul Social Multifuncţional Bucuria ; Aprobat în unanimitate

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*