Crosul pentru Şcoli a strâns 180.000 de lei pentru implementarea a 36 de proiecte şcolare

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/05/2018

Peste 3000 de ieșeni au participat sâmbătă la Cros pentru școli, pe Stadionul  „Emil Alexandrescu”, din care 1300 de alergători și 800 de alergători copii. Alergătorii au făcut ei înșiși fundraising și au contribuit la îmbunătățirea educației ieșene!

Ieșenii  au donat mai mult de 180.000 de lei pentru implementarea a 36 de proiecte școlare.

Cros pentru Școli este cel mai mare eveniment sportiv de îmbunătățire a educației prin participare civică, în Iași. Aflat la a 4-a ediție, de două ori mai mulți ieșeni s-au implicat de data aceasta, față de anul trecut, ca să ofere o experiență memorabilă elevilor din județ.

99 de echipe de alergători, alături de alergătorii individuali și de ambasadori, au adunat ei înșiși resurse, timp de o lună, pentru proiectele educaționale pe care voiau să le vadă transformate în realitate.

În ultimii ani, ieșenii s-au apropiat tot mai mult de acțiunea directă. Sunt tot mai dispuși să creeze ei înșiși, prin colaborare, realitățile de care vor să aibă parte. Cu ceva timp în urmă, tendința generală era să se implice numai în situații de criză, prin donații care făceau diferența dintre viață și moarte, în cazuri excepționale. Participarea la evenimente precum Cros pentru Școli, care urmăresc dezvoltarea societății civile prin participare directă și colaborare, arată că Iașul se înscrie pe linia orașelor smart, în care locuitorii acționează împreună ca să ridice calitatea vieții urbane și sunt sensibili la schimbarea pe termen lung.

Evenimentul a fost organizat de Fundația Comunitară Iași cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași şi al sponsorului principal Conduent.

Parteneri institutionali: Casa de Cultură a Studenților, Serviciul de Ambulanță Iași, Festivalul Internațional al Educației.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*