Cotnari Rally 2016, gata de start

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/09/2016

Organizatorii Cotnari Rally 2016 au început deja să tureze motoarele, de startul spectaculoasei competiţii automobilistice a Iaşului despărţindu-ne doar câteva zile. Ultimele detalii ale raliului au fost prezentate vineri într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Palatul Roznovanu, în prezenţa primarului Mihai Chirica.

Raliu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Această ediţie a Raliului ne aduce din nou parteneri alături de Federaţia Română de Automobilism, fapt ce ne onorează, ca de fiecare dată. Suntem campioni la organizare şi vrem să rămânem ca atare. Vor fi câteva elemente de noutate. Proba de pe Râpa Galbenă va fi mai vizibilă, graţie unei expuneri mai ample pe panourile video. Apoi, măsurile de securitate vor fi sporite pentru protecţia publicului care va urmări evenimentul. Pe tot parcursul desfăşurării probei de concurs, în acea zonă va fi interzisă comercializarea băuturilor alcoolice pe o rază de 200 de metri. Pentru a spori accesul publicului, încercăm să amenajăm o tribună cu circa 500 de locuri în parcarea Romtelecom, asigurând astfel o vizibilitate cât mai bună. Sper ca, în maxim trei ani, să transformăm proba de la Râpa Galbenă într-una internaţională, cu vizibilitate pe canale de specialitate precum Eurosport, ca o modalitate de promovare a oraşului nostru”, a declarat primarul Mihai Chirica. Tot ca element de noutate, proba automobilistică de la Râpa Galbenă va fi urmată de un super concert susţinut de către Delia, pe o scenă amenajată în faţa Casei de Cultură a Studenţilor.

 

În ceea ce priveşte logistica raliului, va fi păstrată organizarea parcului auto pe pietonalul Ştefan cel Mare şi în faţa Palatului Culturii, cu măsurile aferente de deviere a transportului cu tramvaiul prin zonele Tătăraşi, Târgu Cucu şi Tudor Vladimirescu. Acest lucru va duce la o suplimentare a mijloacelor de transport în comun de pe traseul 9 care se va face integral cu cele 12 autobuze noi sosite de curând la Iaşi.

 

“Suntem bucuroşi că organizăm acest eveniment, care, de câţiva ani, s-a dovedit a fi o alegere bună pentru noi. Sper ca ediţia din acest an să fie superioară celor precedente din punct de vedere al spectacolului oferit”, a declarat Cătălin Grecu, director de marketing al companiei Cotnari.

 

“Anul acesta vom înregistra un record de participare. Avem mai mult de 55 de echipaje înscrise până acum. Competiţia propriu – zisă va debuta miercuri, 7 septembrie, cu o recunoaştere a traseului de către echipaje. Joi, 8 septembrie, de la ora 13.00, în localitatea Poieni este programată o sesiune de Shakedown (reglare a maşinilor de curse), urmând ca seara, de la ora 20.10, să aibă loc Super Speciala de la Râpa Galbenă, deschisă de campionul Vali Porcişteanu care va efectua o demonstraţie de măiestrie automobilistică”, a precizat Dan Codreanu, managerul Cotnari Rally 2016.

Comments

comments

Categoria: sport si agrement

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*