Copiii din familiile defavorizate vor primi cadouri de Crăciun

Publicat de Curierul de Iasi la data de 11/12/2014
Donaţiile sunt colectate la centrele de cartier ale Primăriei.

Donaţiile sunt colectate la centrele de cartier ale Primăriei.

Primăria, prin Direcţia de Asistenţă Comunitară, desfăşoară, în luna decembrie, două campanii umanitare.

Şi tu poţi fi Moş Crăciun!
În perioada 8 – 19 decembrie, Primăria şi postul de televiziune Iaşi TV Life, desfăşoară acţiunea socială “Implică-te! Şi tu poţi fi Moş Crăciun”, campanie care se află la a IV-a ediţie. Aceasta se adresează copiilor proveniţi din familiile vulnerabile aflate în monitorizarea Direcţiei de Asistenţă Comunitară.

Obiectivele acţiunii sunt:

  • Strângerea de donaţii constând în alimente neperisabile, jucării, rechizite;
  • Acordarea unui număr de 500 de pachete (300 acordate de Primăria Iaşi şi 200 acordate de Iaşi TV Life);
  • Organizarea unui spectacol de 30 de minute. Spectacolul va avea loc pe 21 decembrie, de la ora 13.00, pe bulevardul „Ştefan cel Mare”.

Sprijin pentru persoanele fără adăpost
Începând din 8 decembrie, în fiecare zi, de luni până vineri în intervalul orar 19.00 – 21.00, Primăria, prin Direcţia de Asistenţă Comunitară, împreună cu Fundaţia Emmaus filiala Iaşi, oferă hrană caldă şi consiliere persoanelor găsite fără adăpost pe raza municipiului Iaşi. Persoanele identificate în stradă vor beneficia de informare şi consiliere cu privire la posibilitatea cazării temporare în camerele de tranzit din cadrul Centrului de Urgenţă pentru Recuperare şi Integrare Socială “C.A. Rosetti” Iaşi, precum şi sprijin şi asistenţă în vederea punerii în legalitate pe linie de evidenţă a populaţiei respectiv, acordare de servicii sociale în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*