Continuă verificările la asociațiile care au împărțit ilegal costurile la încălzire. Sute de ieșeni își primesc banii înapoi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/06/2014

Primăria Municipiului Iași și Dalkia Termo Iași continuă acțiunea de verificare și corectare a tuturor listelor de întreținere care au fost reclamate de ieșeni că fiind alcătuite incorect. După ce, în luna aprilie a acestui an, 160 de familii și-au primit banii înapoi pentru că au fost „încărcate” pe lista de întreținere, alte câteva sute de familii beneficiază acum de aceeași măsură reparatorie.

puncte termice (9)

Săptămânal, fiecare caz reclamat de către ieșeni este supus analizei încrucișate realizate de către reprezentanții Dalkia și ai Primăriei Municipiului Iași. Până în prezent, 400 de familii și-au primit banii înapoi, după ce s-a dovedit că asociația de proprietari a împărțit incorect și ilegal costurile de încălzire pentru iarnă 2013 – 2014. „Dalkia Termo Iași rămâne fidelă principiului împărțirii corecte și legale a oricărei cheltuieli de pe lista comună de întreținere, urmând a fi duse până la capăt verificările în toate cele 141 de asociații de proprietari care au fost reclamate de către ieșeni și unde se observă deficiente în această activitate. Asigurarea unui serviciu de calitate la un cost corect este atât angajamentul nostru, cât și al Primăriei Municipiului Iași, autoritatea publică responsabilă direct de protejarea drepturilor iesenilor (cf. obligațiilor legale pe care le are în acest sens) și acționar al societății operatoare a Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică”, au declarat reprezentanţii companiei.

Acțiunile de verificare vor continuă în fiecare săptămâna, cu rezultate concrete care vor fi aduse la cunoștința iesenilor, inclusiv prin intermediul mass-media. Pe bază modului de lucru agreat, Dalkia are reuniuni de lucru cu Serviciul Asociații de Proprietari din cadrul Primăriei Municipiului Iași în fiecare joi începând cu orele 10h00, alternativ la Palatul Roznovanu și sediul Dalkia, până la soluționarea tuturor reclamațiilor de repartizare incorectă a costurilor cu încălzirea. În acest sens, pentru a ajută reprezentanții asociațiilor de proprietari, Dalkia Termo Iași le pune la dispoziție un tabel pentru recalcularea retroactiva, dar și corectă, a costurilor cu încălzirea pe listele de întreținere, precum și instrucțiuni de folosire a acestui tabel.

De asemenea, cei interesați au la dispoziție:
– capitolul din „Ghidul președintelui și administratorului de asociatie” referitor la repartizarea costurilor cu încălzirea și anexele aferente
– câteva elemente referitoare la SET (suprafața echivalentă termic).

Pentru informații suplimentare, echipa Dalkia poate fi contactată la Centrul de Apel non-stop cu număr gratuit 0.800.800.123, pe adresă de email iasi@dalkia.ro sau la Biroul Relații Clienți de la sediul din Calea Chișinăului 25, etajul 1.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*