Continuă modernizarea parcurilor de joacă pentru copii

Publicat de Curierul de Iasi la data de 01/06/2018

În curând copiii se pot bucura de modernizarea spațiilor de joacă. Lucrările continuă în ritm susținut în 20 de amplasamente din tot orașul.

Vedeți imagini surprinse în această săptămână în amplasamentele din str. Panțel, nr. 21, bl. A, șos. Nicolina, nr. 27, bl. 958 și str. Păcurari, nr. 48.
Programul municipal de modernizare a 93 locuri de joacă pentru copii include spații din toate zonele orașului, printre acestea numărându-se Podul de Piatră, Cantemir, Oancea, Copou, Centru, Tătăraşi, Baza 3, Bularga, Nicolina, Cetăţuia, Mircea cel Bătrân, Alexandru cel Bun, Canta şi Păcurari. Pe aceeaşi listă se află şi locurile de joacă ale grădiniţelor cu program normal nr. 1 şi 20, ale grădiniţelor cu program prelungit nr. 1, 6, 12, 13, 26, 27 şi „Sf. Sava” şi al creşei nr. 6 din aleea Decebal, precum cele din Grădina Copou şi esplanada Oancea.
Lista completă a celor 93 de spații de joacă poată fi văzută aici: http://curierul-iasi.ro/urmatorii-2-ani-primaria-va-moderniza-93-de-locuri-de-joaca-pentru-copii-22161
În acest an vor începe lucrări la minim 21 de spații de joacă. Lista acestora poate fi văzută aici: http://curierul-iasi.ro/luni-incepe-modernizarea-21-spatii-de-joaca-23389
Printre echipamentele montate se numără tobogane, gropi de nisip, leagăne, echipamente de fitness, covoare din cauciuc sub echipamente, bănci și coșuri de gunoi. La toate spațiile de joacă vor fi refăcute și vopsite împrejmuirile, iar intrarea se va face pe alei din pavaj. Sub echipamente va fi montat covor sintetic. Nu în cele din urmă, vor fi toaletați arborii de jur împrejurul spațiilor de joacă.
Dată fiind valoarea lucrărilor și numărul mare al amplasamentelor, licitația aferentă programului a fost împărțită în două loturi. Lucrările din lotul I, format din 46 de obiective, sunt executate de SC Sport Play System SRL, contra unei sume de 5,563 de milioane de lei, fără TVA. Lotul al II-lea, format din 47 de spații de joacă, a fost adjudecat de asocierea SC Ischia SRL – SC Conted Company SRL, pentru o sumă de 6,186 milioane lei, fără TVA.
Suprafaţa totală a celor 93 de amplasamente care vor fi modernizate este de 31.552 de metri pătraţi, din care suprafaţa terenurilor de sport este de 2.834 de metri pătraţi. Cel mai mare astfel de parc care va fi modernizat este pe şoseaua Nicolina, nr. 27, bl. 958 (1.210 metri pătraţi), urmat de cel de pe şoseaua Nicolina, nr. 46 – Grădiniţa PP1 (1.138 metri pătraţi) şi de pe strada Canta, nr. 56, bl. 549 (767 metri pătraţi).

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*