Consultări pentru un plan de acțiune de promovare a industriilor creative din Iași

Publicat de Curierul de Iasi la data de 01/02/2012

In data de 18 ianuarie 2012 a avut loc la Primăria Municipiului Iași prima întâlnire din seria consultărilor in vederea realizării unui Plan de acțiune pentru susținerea și promovarea industriilor creative în Iași, în cadrul proiectului ORGANZA – Rețea de orașe creative, finanțat prin programul european INTERREG IVC.

La  întâlnire au participat reprezentanți ai municipalitătii ieșene și ai Universității Tehnice ”Gh Asachi” (parteneri în proiect), ai Universității de Arte ”G. Enescu”, din partea Camerei de Comerț, a Parcului Tehnologic ”Tehnopolis”,  a unor firme private active în domeniul industriilor creative.

Discuțiile au vizat o primă luare de contact cu principalii actori din domeniul industriilor creative precum și luarea în discuție a unor idei și propuneri din partea celor direct implicați în activități creative în vederea structurării și implementării unui plan de revalorizare a acestui domeniu la Iasi. In urma acestei întâlniri s-au pus bazele unei rețele de profesioniști în domeniul industriilor creative, ce urmează a fi extinsă pe parcursul întâlnirilor viitoare. Au fost avansate câteva prime idei concrete, precum crearea la Iași a unui ”Centru de sprijin al industriilor creative”, participarea la proiecte transfrontaliere pe tematică specifică, implicarea membrilor rețelei în concursurile de soluții pentru reamenajarea diverselor zone urbane ale orașului, organizarea unui concurs de soluții de identitate vizuală a Iașului.

Pe parcursul întâlnirii au fost prezentate si modele de bune practici din Europa, respectiv din orașele partenere în proiectul ORGANZA (Arnhem din Olanda, Trevisodin Italia, Bremendin Germania). Următoarea întâlnire, la care se dorește o participare mai largă a firmelor de profil din Iași va avea loc pe data de 3 februarie 2012, la sediul Primăriei Iași.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*