Consultare publică privind replantarea teilor pe pietonalul Ştefan cel Mare

Publicat de Curierul de Iasi la data de 20/08/2015

Joi, 20 august 2015, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Roznovanu, Mihai Chirica, viceprimarul cu atribuţii de primar al Municipiului Iaşi, a prezentat în detaliu modalitatea prin care ieşenii vor fi consultaţi în privinţa oportunităţii replantării teilor pe pietonalul Ştefan cel Mare.

În urma întâlnirii avute miercuri, 19 august 2015, cu reprezentanţii fundaţiei „Iaşul iubeşte teii”, au fost convenite condiţiile în care va fi organizată consultarea populară a locuitorilor Iaşului. Astfel, vor fi tipărite 12.000 de buletine de chestionare publică care vor fi distribuite în 8 locaţii. Pe lângă cele 5 centre de cartier, chestionarele vor fi distribuite în alte 3 locaţii amenajate în cartierul Alexandru cel Bun, Bv. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi Parcul Copou. În fiecare dintre aceste puncte vor activa reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Iaşi şi fundaţiei “Iaşul iubeşte teii”. Chestionarele vor fi înseriate, iar după completarea lor de către cetăţeni cu nume, prenume, adresă, număr de telefon, vor fi introduse de către aceştia în urne speciale, sigilate.

flyer tei-01

Campania de consultare publică se va desfăşura în perioada 25 august – 25 septembrie 2015. Deschiderea urnelor va avea loc pe 25 septembrie în Sala Mare a Primăriei Municipiului Iaşi, numărarea voturilor urmând a fi făcută de o comisie formată din reprezentanţii municipalităţii şi ai fundaţiei „Iaşul iubeşte teii”.

„Rezultatul acestei chestionări va fi făcut public într-o conferinţă de presă şi, în funcţie de acest rezultat, vom parcurge etapa a doua. Dacă răspunsul este favorabil pentru replantare, vom demara procedura de achiziţie a arborilor şi, ulterior, campania de plantare a acestora în prima decadă a lunii noiembrie”, a declarat Mihai Chirica, viceprimarul cu atribuţii de primar al Municipiului Iaşi.

Proiectul poate fi consultat la toate Centrele de Cartier ale municipalităţii, cât şi la adresa www.iasuliubesteteii.ro

 

Comments

comments1 Comentariu

  1. Octav

    Aceasta consultare trebuia facuta INAINTE de taierea teilor. Nu acum. Asa ar fi fost normal. Asa cum si scoaterea liniei de tramvai de pe Splai Bahlui trebuia trecuta intai prin filtrul cetatenilor. Rusine.
*