Consultant belgian pentru Iaşi – Capitală Culturală Europeană

Publicat de Curierul de Iasi la data de 31/05/2013

Philippe Kern, consultant care a lucrat pentru candidaturile oraşelor Lille şi Mons a fost cooptat pentru susţinerea proiectului Iaşului.

Vineri, 31 mai, Primăria Municipiului Iaşi împreună cu Fundaţia “Iaşi – Capitală Culturală Europeană ” au organizat, în Sala Mare a Palatului Roznovanu, o dezbatere asupra conceptului şi a strategiei pe termen lung în jurul cărora se va organiza dosarul de candidatură a municipiului Iaşi pentru titlul de Capitală Culturală Europeană.

La dezbatere a participat şi expertul european Philippe Kern, preşedintele companiei Kea European Affairs, una dintre cele mai importante firme de consultanţă din lume în privinţa strategiilor şi politicilor publice în domeniul culturii şi a industriilor creative.

Printre subiectele dezbătute s-au numărat investiţiile pe termen mediu şi lung necesare în domeniul culturii, turismului şi infrastructurii, cum să fie utilizate optim resursele de care Municipiul Iaşi dispune, precum şi faptul că accentul în realizarea dosarului de candidatură trebuie pus pe proiectele culturale ce vor sprijini dezvoltarea economică.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*