Consiliul Local a aprobat PUZ pentru Spitalul Regional de Urgențe

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/03/2018

În cadrul unei ședințe extraordinare, consilierii locali au aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Spitalul Regional de Urgență (SRU). Decizia a fost luată în unanimitate, municipalitatea ieșeană parcurgând cel mai rapid etapele de avizare a proiectului.

“Noi ne-am angajat față de Ministerul Sănătății ca toată documentația să fie realizată până la sfârșitul lunii martie, și iată, suntem deja în situația de a transmite mapa completă. De astăzi încolo, Ministerul Sănătății ca unic aplicant al acestui proiect va trebui să facă tot ce este necesar în vederea ducerii la bun sfârșit  a acestui proiect. Datorită studiului aprobat în ședința de Consiliu Local, Iașul devine primul oraș din România care reușește în mod efectiv să demareze acest proiect. Este onorant pentru noi faptul că vom putea gestiona pe parcursul timpului un asemenea obiectiv. Parteneriatul va trebui să continue și cu celelalte instituții ale statului: Ministerul Transporturilor, în special, respectiv Consiliul Județean, în vederea conectării Spitalului Regional de Urgențe într-o rețea mult mai solidă de transport pe toată regiunea de Nord-Est, aspect deja prezentat consultatului Jaspers săptămâna trecută. Va trebui să completăm partea de studii privind zona Moara de Vânt pe proprietatea de aproximativ 140 de hectare, atât pentru a contura o rețea de străzi ce va deservi acest obiectiv, dar și alte obiective pe care le vom gândi împreună și desigur, pentru a crea un pol de dezvoltare economică în partea de nord a amplasamentului”, a declarat primarul Mihai Chirica. Prezent la şedinţă, deputatul PMP Petru Movilă a afirmat că spitalul va avea 830 de paturi şi va include o secţie de neurochirurgie.

Scurt istoric

Municipalitatea ieșeană a început demersurile pentru acest proiect la sfârșitul anului 2016. Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 373/25.11.2016, modificată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 170/05.05.2017, a fost aprobată transmiterea terenului în suprafață de 120.000 de metri pătrați, situat în zona Moara de Vânt, din domeniul public al Municipiului Iași și administrarea Consiliului Local Iași în domeniul public al Statului și administrarea Ministerului Sănătății.

Ulterior, prin Hotărârea de Guvern nr. 681/2017 s-a aprobat înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al Statului și darea în administrarea Ministerului Sănătății a unui imobil trecut în proprietatea publică a statului prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Iași nr. 373/2016. În toamna anului trecut terenul a fost transmis în domeniul public al Statului și administrarea Ministerului Sănătății, procesul verbal de predare – preluare fiind dublat și de o Hotărâre de Guvern, nr. 681/21.09.2017. După aproximativ o lună a fost emisă cartea funciară 155218 UAT, act prin care s-a înscris dreptul de proprietate asupra imobilului cu nr. cadastral 155218 și s-a intabulat dreptul de administrare în favoarea Ministerului Sănătății.

Avize obținute

Municipalitatea ieșeană a realizat studiile de urbanism, de arpentaj cadastral (ridicarea topografică) și geotehnic și a obținut următoarele avize: de mediu, de oportunitate, al Comisiei de urbanism, al Comisiei de circulație, al Comisiei de versanți, ANIF, GIS Cadastru, Poliției Rutiere, SRI, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Agriculturii, Autorității Aeronautice Civile Române și Administrației Naționale „Apele Române”. Totodată, au fost obținut avizele pentru alimentare cu apă, canalizare, energie electrică, gaze naturale, telefonie, salubritate, securitate la incendiu, protecție civilă și sănătatea populației, avizul unic din partea Consiliului Judeţean.

 

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*