Consiliul Local a aprobat preţul gigacaloriei

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/11/2012

Aleşii locali, întruniţi vineri, 9 noiembrie în şedinţă extraordinară au stabilit preţul gigacaloriei la 265 lei, la acelaşi nivel ca şi anul trecut

Vineri, 9 noiembrie 2012, ora 10.00 în Sala Mare a Primăriei Municipiului Iaşi a avut loc şedinţa extraordinară a Consiliului Local privind aprobarea preţurilor şi a  tarifelor pentru energia termică. Consilierii locali au aprobat astfel preţul gigacaloriei pe care îl vor achita ieşenii în anotimpul rece, odată cu preluarea termoficării oraşului de către compania Dalkia Temo Iaşi. Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice – ANRSC – împreună cu Autoritatea Naţională de Reglementări în domeniul Energiei – ANRE – au avizat zilele trecute un tarif mediu ponderat al gigacaloriei de 253,19 lei, fără TVA, adică 313,9 lei cu taxa inclusă. Acest tarif conţine costurile locale de producţie, transport, distribuţie şi furnizare. În acest moment, în urma voturilor legislativului local, preţul pentru consumatorul final este cel de anul trecut, adică 265 de lei pe gigacalorie, diferenţa dintre costul de producţie şi preţul de facturare fiind suportată din bugetul local.

Primarul Gheorghe Nichita a subliniat faptul că municipalitatea va analiza pentru bugetul anului viitor posibilitatea de a reduce preţul gigacaloriei.

„Nu putem reduce acum preţul gigacaloriei, pentru că există un termen de 30 de zile pentru dezbatere publică şi depindem de exerciţiul bugetar al acestui an. Avem însă în analiză creşterea contribuţiei bugetului local la preţul pentru agentul termic, astfel încât să putem reduce preţul de facturare pentru populaţie”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*