Conferință și MasterClass cu pianista Raluca Știrbăț

Publicat de Curierul de Iasi la data de 15/03/2016

Miercuri, 16 martie 2016, la ora 19, în Amfiteatrul „Achim Stoia” al Universităţii de Arte „George Enescu” (str. C. Negruzzi, fostă Horia), va avea loc o nouă întâlnire din cadrul ciclului de conferințe „Artă şi spiritualitate”, în compania pianistei Raluca Știrbăț.

 

Enescu

Tema conferinței, „De ce ne e frică de George Enescu”, propune o perspectivă deosebită asupra creației enesciene.
Proiectul este inițiat de Facultatea de Interpretare, Compoziție şi Studii muzicale teoretice a Universității de Arte „George Enescu”, în colaborare cu Sectorul de misiune al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

De asemenea, în perioada 16-18 martie a.c., celebra pianistă Raluca Știrbăț, Magistra Artium a Universității de Muzică și Artele Spectacolului – Viena, Doctor al Universităţii de Arte „George Enescu” – Iaşi și Preşedinte al Societății Internaționale George Enescu – Viena, va susține la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași un Curs de măiestrie interpretativă – specializarea Pian. Programul acestor cursuri de măiestrie este axat în special pe clasicismul vienez (W.A. Mozart, J. Haydn, L. van Beethoven, Fr. Schubert), precum şi pe lucrările Şcolii româneşti de pian (în special creaţiile lui George Enescu, dar şi ale altor compozitori români).
Organizatorul acestui Master-class este Facultatea de Interpretare muzicală, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi.

Comments

comments

Categoria: cultura si culte

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*