Concurs şcolar pe teme de circulaţie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 03/04/2017

Vineri, 31 martie, la Palatul Copiilor din Iaşi a găzduit faza finală a concursului judeţean “Micul Pieton”, la care Poliţia Locală este coorganizator alături de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi Grădiniţa nr. 13, cu Program Prelungit. În cadrul acestei competiţii, peste 370 de copii, prin programe artistice, şi-au etalat cunoştinţele dobândite pe parcursul anului şcolar cu privire la semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere.

Acest proiect la care s-au implicat aproximativ 50 de cadre didactice şi poliţiştii locali a avut ca scop familiarizarea micilor pietoni cu regulile rutiere ce trebuie respectate atunci când se deplasează spre grădiniţă sau alte locaţii. Având în vedere faptul că, pe timpul competiţiei, micuţii au demonstrat că au dobândit cunoştinţele necesare pentru a fi buni pietoni, poliţiştii locali au oferit diplome tuturor participanţilor, eliberându-le câte un ,,Permis de bun pieton”.

De asemenea, în urma protocoalelor de colaborare încheiate între Poliţia Locală Iaşi şi peste 40 de unităţi de învăţământ, poliţiştii locali continuă activităţile educativ-preventive pe teme de prevenire a faptelor antisociale, cunoaşterea şi respectarea legilor, conduita elevilor în mediul şcolar şi social, precum şi siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*