Concurs european de ciclism

Publicat de Curierul de Iasi la data de 02/05/2012

Iaşul participă la prima competiţie de ciclism la nivel european care adună amatori ai acestui sport pentru a desemna oraşul cu cei mai mulţi kilometri parcurşi pe parcursul lunii mai

Ieşenii care iubesc să „biciclească” sunt invitaţi să facă parte din echipa municipiului în European Cycling Challenge 2012. Această competiţie adună oraşele europene într-o întrecere inedită – cei mai mullţi kilometri parcurşi cu bicicleta pe parcursul lunii mai. Municipiul Iaşi promovează formele alternative de transport, ca mijloace de protecţie a mediului. De aceea, a decis  să participe în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Clubul de Ciclism şi Ecologie IaşiBike şi Asociaţia Green Revolution la o competiţie ce presupune utilizarea bicicletei ca mijloc de transport (deplasarea la serviciu, la şcoală, la cumpărături etc.) cu ţări precum Anglia, Grecia, Estonia, Italia, Spania. Competiţia „European Cycling Challenge” se va desfăşura în perioada 1 mai 2012 – 31 mai 2012, iar oraşul câştigător va fi acela care va înregistra cei mai mulţi kilometri parcurşi pe bicicletă la sfârşitul concursului, prin insumarea distanţelor parcurse de către fiecare dintre participanţi.

Persoanele cu vârsta peste 14 ani, ce doresc să participe la această competiţie vor trebui să se înscrie pe pagina de internet  www.endomondo.com/challenges/4370406 prin crearea unui cont personal şi să completeze la începutul şi sfărşitul concursului, pe pagina dedicată oraşului pe care îl reprezintă, câte un chestionar simplu ce conţine întrebări generale despre obiceiurile şi preferinţele participantului cu privire la metodele de deplasare.

La desemnarea oraşului câştigător, pentru asigurarea unei competiţii corecte, se vor verifica traseele parcurse de participanţii acelui oraş.

Primăria Municipiului Iaşi va oferi premii pentru cei care vor parcurge în perioada 1 mai -31 mai 2012 cei mai mulţi kilometri, după cum urmează:

1.Premiul I – o tabletă IPad

2. Premiul al II-lea – un sistem GPS

3. Premiul al III-lea – un smartphone

Regulamentul concursului va fi făcut public pe următoarele pagini web: www.primaria-iasi.ro, www.ratp-iasi.ro, www.transportiasi.ro, http://ratp-iasi.ro/forum/ şi www.iasibike.ro/ecc2012.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*