Concurs de soluţii pentru bulevardul Ştefan cel Mare

Publicat de Curierul de Iasi la data de 14/06/2013

Primăria Iaşi lansează un concurs de soluţii urbanistice care are în vedere amenajarea bulevardului Ştefan cel Mare şi a zonelor adiacente. Premiile anunţate de municipalitate ajung la un total de 32.000 lei.

Până la sfârşitul lui iulie

Şefii municipalităţii cer părerea arhitecţilor şi a studenţilor la arhitectură pentru viitorul aspect al bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt şi a zonelor adiacente. Concursul de soluţii a fost lansat prin intermediul sistemului electronic de achiziţii publice şi este structurat pe două secţiuni, una destinată arhitecţilor, peisagiştilor, urbaniştilor şi una studenţilor la aceste specialităţi. Pentru fiecare categorie, premiul I este în valoare de 8.000 de lei, premiul al II-a de 5.000 de lei, iar premiul al III-lea de 3.000 de lei. Conform calendarului impus de procedura legală, proiectele arhitecţilor pot fi depuse până la sfârşitul lunii iulie. Comisia de evaluare este formată din 7 membri. Preşedintele acesteia este primarul Gheorghe Nichita, din componenţă făcând parte cinci arhitecţi şi Virgil Băbâi, şeful Direcţiei Judeţene de Cultură.

Proiectele urbanistice se vor constitui în propuneri pentru valorificarea şi exploatarea bulevardului Ştefan cel Mare şi pentru amenajarea esplanadei CUB, a căii de acces şi a curţii dinspre Direcţia Agricolă, precum şi a legăturii bulevardului cu Piaţa Unirii. Criteriile care vor sta la baza alegerii celor mai bune soluții sunt coerenţa urbanistică a proiectului, încadrarea în contextul zonei, expresivitatea artistică a întregului ansamblu arhitectonic şi fezabilitatea soluţiei propuse.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*