Concurs de pian la Colegiul de Artă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 20/03/2015

Tinerii pianişti se întrec la Iaşi în competiţia Piano ArtIs, ce are loc pe 21 şi 22 martie la Colegiul de Artă „Octav Băncilă”

Competiția Piano ArtIs a luat naștere în anul 2011 din inițiativa catedrei de pian a Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” și se adresează pianiștilor cu vȃrsta cuprinsă între 5 și 25 de ani. Apărută din nevoia creãrii unei embleme de calitate învãţãmântului pianistic ieşean, competiția are ca scop îmbunătățirea vieții culturale romȃnești și încurajarea tinerilor pianiști în studiul acestui minunat instrument.

Începând cu ediţia a IV-a s-a creat secţiunea destinatã studenţilor şi masterazilor din Universitãţile de Artã, noutate ce vine în întâmpinarea nevoii de competiţie din cadrul învãţãmântului superior, din pãcate destul de puţin reprezentatã prin concursuri de specialitate, la nivel naţional.

afis-16martie15-page-001

Performanţa concurenţilor este apreciatã de un juriu alcãtuit din personalitãţi marcante ale pedagogiei româneşti şi internaţionale. Ȋn acest an,  cei 65 de candidați înscriși atȃt din țară cȃț și din Republica Moldova, vor fi evaluați de prof. dr. Monica Noveanu de la Colegiul de Artă “Sigismund Toduță” Cluj Napoca, prof. Larisa Jar – Liceul “Ciprian Porumbescu” Chișinȃu, dr. Tomoko Shiromoto-Bulgarova –pianistă și profesoară în Londra. Președintele de onoare al juriului este dna prof. univ. dr Laura Vasiliu, decan al Facultății de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universității de Artă “George Enescu” Iași.

Anul trecut Trofeul competiției a fost cȃștigat de ieșeanul Alexandru Plăcintă, elev al doamnei profesor Roxana Ota, distins la numeroase alte competiții naționale și internaționale.

Ediția a V-a a concursului Piano ArtIs începe sȃmbătă, 21 martie la ora 9 și se încheie dum

Concursul se va desfăşura în Sala de Festivități a Colegiului Național de Artă “Octav Băncilă” Iași.inică, 22 martie cu Gala Laureaților și Festivitatea de premiere, programată pentru ora 15.30.

Programul Competiției:

Sȃmbătă 21 martie: 
9.00 –  Festivitatea de Deschidere
9.30-13.30 – Concurs
13.30-15.00 – Pauza
15.00-19.30 – Concurs

Duminică 22 martie:
9.00-13.00 – Concurs
15.30 – Gala Laureaților și Festivitatea de Premiere

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*