COMUNICAT DE PRESĂ – Postul de televiziune Tele’M Iaşi, sancționat de CNA pentru grave abateri deontologice

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/03/2012

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat, în şedinţa din 8 martie 2012, postul Tele’M Iaşi pentru grave abateri deontologice. Potrivit deciziei CNA, postul de televiziune a încălcat, în mod repetat şi intenţionat, dreptul la imagine, onoare şi reputaţie ale primarului Iaşului, Gheorghe Nichita, prin emisiunile difuzate în zilele de 25 ianuarie, 15 februarie şi 22 februarie. Postul de televiziune a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 10.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor art. 3 alin. (1) din Legea audiovizualului, coroborate cu cele ale art. 30, art. 34 (1), art. 40 şi art. 64 (1) din Codul CNA.

Calomnii şi acuze nefondate

În fapt, decizia CNA confirmă faptul că postul de televiziune amintit desfăşoară o campanie ilegală împotriva primarului Gheorghe Nichita, cu încălcarea legilor şi codului deontologic Mass-media.

Primarul Iaşului salută decizia CNA, în spiritul unei colaborări oneste cu Mass-media, spre buna informare a cetăţenilor Iaşului. Totodată, Gheorghe Nichita respinge practicile de şantaj desfăşurate împotriva Primarului de către o grupare cu rădăcini în mafia imobiliară. „Suntem într-un an electoral. La fel ca şi în 2008, cu câteva luni înainte de alegeri, primarul este supus unor atacuri publice şi unor presiuni indirecte. Autorii sunt aceiaşi ca în anul 2008, iar practicile nu diferă: se folosesc instrumente media şi false ONG-uri, coordonate din spate de un grup de oameni de afaceri, care urmăresc să pună mâna pe bugetul Iaşului. Am încredere în instituţiile statului, care au dovedit, prin decizia CNA, că astfel de practici reprezintă doar calomnii nefondate, aruncate pe piaţă de oameni de afaceri controversaţi. Ieşenii au capacitatea să discearnă între minciună şi adevăr, între interese de grup şi interesul Iaşului. Sunt şi voi rămâne partenerul fidel al ieşenilor şi al Mass-media de bună credinţă, acceptând calea dialogului onest, bazat pe argumente şi nu pe calomnie”, afirmă primarul Gheorghe Nichita.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iaşi

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*