Complexul Palas va fi finalizat în 2011

Publicat de Curierul de Iasi la data de 16/09/2010

Municipalitatea a evaluat stadiul lucrărilor la complexul Palas. La sfârşitul acestui an va fi dată în funcţiune prima clădire, iar în primăvara anului viitor va fi inaugurat parcul din interiorul complexului. Întregul proiect va fi finalizat la sfârşitul lui 2011, iar o prezentare a acestuia poate fi vizualizata pe www.palasiasi.ro

În cadrul unei conferinţe de presă, primarul Gheorghe Nichita s-a declarat mulţumit de stadiul lucrărilor şi de modul în care decurge proiectul PALAS, la care municipalitatea ieşeană este partener.

Declaraţia vine ca urmare a şedinţei de analiză a stadiului lucrărilor care a avut loc vinerea trecută şi la care au participat primarul Gheorghe Nichita, directorul tehnic Mihai Chirica, directorul economic Victorel Lupu alături de reprezentanţii şi specialiştii investitorului privat – Iulian Dascălu, preşedinte Iulius Group, Stela Cheptea – arheologul ansamblului PALAS şi Alexandru Gagea – manager de proiect.

În cadrul discuţiilor au fost abordate probleme legate de etapizarea lucrărilor şi data finalizării obictivelor de investiţii, precum şi aspecte tehnice care ţin de armonizarea acţiunilor furnizorilor de utilităţi şi de lucrări efectuate de municipalitate în zona adiacentă ansamblului PALAS ( podul Cantemir, iluminat stradal, mobilier urban).

Din calendarul prezentat de investitorul privat, în cursul lunii noiembrie se vor finaliza lucrările de consolidare a Palatului Culturii, iar primele obiective care vor fi date în folosinţă din ansamblul PALAS sunt 2 clădiri de birouri. Prima dintre acestea va fi gata în această lună, iar cea de-a doua în luna ianuarie a anului viitor.

„Mă bucur în primul rând de faptul că într-o perioada de criză, pentru aceste două clădiri au semnat deja contractele de închiriere şi vor veni doi jucători mondiali de pe piaţa de IT care vor crea la Iaşi circa 1000 de noi locuri de muncă.” – a declarat Gheorghe Nichita.

În iarna 2010-2011 vor începe lucrările la parcul ce va fi lansat în primăvara anului următor, apoi urmează să fie gata zona sud spaţii comerciale, zona sud-est birouri, rezidenţial, spaţii de parcare, zona est – atrium zonă comercială şi zona nord-est, vest – zona de agrement şi comercială. Tot ansamblul PALAS urmează a fi gata integral la sfârşitul anului viitor.

“Am vizitat şantierul şi am văzut la faţa locului ceea ce va fi cea mai mare şi cea mai modernă parcare auto din ţară, cu 2500 de locuri de parcare şi 5 nivele, construită în subteran. Am fost încă de la început un susţinător al acestui proiect şi sunt convins că PALAS va juca un rol extrem de important în dezvoltarea oraşului şi a turismului, atrăgând la Iaşi vizitatori din toată ţara şi chiar şi din străinătate. Ansamblul PALAS este cel mai mare proiect de retail care mai funcţionează în România în această perioadă dificilă prin care trecem, iar acest lucru este benefic pentru Iaşi şi pentru ieşeni” – a mai declarat primarul Gheorghe Nichita.

Tot în cadrul şedinţei de lucru a fost stabilit ca în prima şedinţă a Consiliului Local, reprezentanţii Palas să facă o prezentare a stadiului lucrărilor şi modul în care se derulează investiţia.

Comments

comments5 Comentarii

 1. asd

  Au schimbat proiectul, dupa ce i-au prostit pe ieseni. Mafia imobiliara trebuie oprita.

 2. deea

  cine a castigat concursul in ce priveste denumirea strazii comerciale palas?

 3. revol85

  Imi miroase a mafie imobiliara ! Sunteti niste hoti ,ati distrus centrul ,tiganilor

 4. nu conteaza

  Mafie imobiliare?Mai conteaza?La cat s-a furat,se fura si se va fura in Romania nu mai conteaza.Conteaza faptul ca in sfarsit se face ceva in Iasi.De pe hirtii si din filmulete lucrurile arata superb:4000 de locuri de munca permanente,locuri de parcare ,parcuri,cinema,restaurarea Palatului Culturii(nu ii chiar inspirata modalitatea si alegerea acoperisului dupa parerea mea,dar in fine),teatru de vara si alte chestii.Oricum,zona era moarta ,nu era nici dracu acolo.A,iar in privinta tampitilor care spuneau ca trebuiau sa faca un parc acolo pentru intelectualii iasi-ului sa taca pentru ca nu stiu nici ei ce vorbesc.Ca sa inchei,proiectul m-i se pare o idee foarte buna in toate privintele daca se va concretiza tot ceea ce ii pe “foaie”.

 5. revol85

  nu conteaza ?! Esti prost de ragi .Acolo trebuia sa fie parc de agrement nu hardughie
*