Competiţie de streetball

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/10/2011

În acest week-end, programul „Sport în cartiere” aduce baschetul pe Bd. Ştefan cel Mare.

Primăria Municipiului Iaşi organizează pe 8 şi 9 octombrie 2011 ce-a de-a IV-a ediţie a competiţiei de Streetball. Această ediţie va consemna şi un moment special. Pentru prima dată, competiţia va găzdui şi meciuri de bascket ale persoanelor cu dizabilităţi.

Programul „Sport în cartiere” desfăşurat de municipalitatea ieşeană pentru promovarea activităţii sportive de masă aduce în acest week- end baschetul în centrul Iaşului. Având în vedere celalte ediţii, organizatorii se aşteaptă la o participare numeroasă. Ieşenii care vor să-şi demonstreze abilităţuile sportive se pot înscrie în competiţie sâmbătă dimineaţă, pe Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt. Competiţia este destinată tinerilor între 8 şi 18 ani. Se pot înscrie echipe formate din 3 jucători plus o rezervă. Sâmbătă, între 11.30 şi 18.00 se vor desfăşura meciurile de calificare, urmând ca duminică, în acelaşi interval orar să se desfăşoare meciurile finale care vor desemna câştigătorii din acest an. Primăria Municipiului Iaşi a pregătit premii pentru echipele ce se vor clasa pe primele patru locuri în competiţia feminină şi cea masculină. Câştigătorii vor fi recompensaţi cu premii în bani, cupe, diplome şi tricouri ale competiţiei.

Concursul de streetball va găzdui în acest an şi un meci de baschet al persoanelor cu dizabilităţi. În cadrul Programului Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova, finanţat de Uniunea Europeană are loc la Iaşi proiectul „Sportul dincolo de bariere”. Sub această egidă, se doreşte promovarea activităţii sportive pentru persoanele cu dizabilităţi. Sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 12, se va desfăşura un meci demonstrativ de baschet în scaun cu rotile.

Comments

comments1 Comentariu

  1. cristi

    Am fost la Streetball pe Stefan cel Mare in 1995, 1996, cand eram elev la liceu.
    Ce vremuri, ce placere!
    Nu mai locuiesc in Iasi dar ma bucur ca nu s-a renuntat la lucrurile bune ce se intamplau candva.
    Stefan cel Mare se mai inchide in week-end, cum era odata?
*