Compartimentul Centenar al Primăriei pregătește acțiuni pentru următorii doi ani

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/07/2017

Marți, 11 iulie, în Sala „Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu a avut loc prima reuniune a Consiliului Director al Compartimentului Centenar din cadrul Primăriei Municipiului Iași. Noua structură este constituită din reprezentanți ai următoarelor instituții: Academia Română, Universitatea „Al. I. Cuza”, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, Universitatea „Petre Andrei” din Iași, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, Institutul „A. D. Xenopol” al Academiei Române, Serviciul Județean al Arhivelor Naționale, Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”, Complexul Muzeal Național „Moldova” și Ateneul din Iași.

„Am reușit să schițăm deja un program de manifestări culturale pe care le propunem pentru perioada de până la 1 decembrie 2019. Va fi o agendă cuprinzătoare, care va puncta rolul Iașului în etapa Centenar”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

În cadrul dezbaterilor au fost prezentate cele 28 de direcții tematice ale Programului Centenar și s-a decis ca termenul-limită de trimitere a proiectelor din partea instituțiilor partenere ieșene să fie data de 28 iulie.

Următoarea întrunire a Consiliului Director al Programului Centenar va fi pe 4 august.

Comments

comments

Categoria: Centenar

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*