Compania de Transport Public Iași sărbătorește alături de călători “Ziua Transportatorului”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/06/2017

“Bucuroși să te ducem. Deschiși să te ascultăm”  reprezintă mesajul transmis de Compania de Transport Public Iași (C.T.P. Iași) către călătorii săi, cu ocazia sărbătoririi “Zilei Transportatorului”. Evenimentul va fi marcat printr-o serie de activități ce se vor desfășura în perioada 8-10 iunie și la care sunt invitați să participe toți ieșenii.

“Ne-am gândit ca, de anul acesta, să creionăm o nouă imagine a transportului public, să creștem interacțiunea cu publicul călător și cu această ocazie, îi invităm pe ieșeni să ni se alăture în acest demers”, a declarat Cristian Stoica, directorul Companiei de Transport Iași.

Pe data de 8 iunie, între orele 16-19, în stațiile de la Universitate, Piața Unirii, Moldova Mall, Minerva, Podu Roș și Moara de Foc, călătorii vor fi putea participa la un flashmob interactiv cu dansatorii de la trupa The Sky.

Pe data de 9 iunie, în intervalul orar 9-15, CTP Iași organizează “Ziua Porților Deschise”. Cei interesați să cunoască o parte a activității companiei, sunt așteptați la Depoul Gară, unde vor putea să vadă cum se face curățenie într-un mijloc de transport, ce muncă implică îndepărtarea  unei banale gume de mestecat de pe tapiseria unui scaun, cum sunt coordonate autobuzele și tramvaiele din centrul de dispecerizare. Persoanele care doresc să partipe la acest eveniment sunt invitate să se înscrie până pe data de 8 iunie, la ora 14, cu un email pe adresa it@sctpiasi.ro.

În seara zilei de 9 iunie, depoul de la Gară se transformă în scenă de teatru. Începând cu ora 20, ieșenii sunt invitați la spectacolul “Un tramvai numit dorință”, susținut de actorii de la Ateneul Tătărași. Înainte de piesa de teatru, vor fi premiați copiii de la mai multe grădinițe și școli ieșene, care au participat la un concurs de desene având ca tematică transportul.

Tramvaiul de epocă, vagonul ITB, Papa Tram, Tramvaiul Iei, Tramvaiul lui Iepurila, Tramvaiul Unirii, Tramvaiul Presei, Tramvaiul lui Moș Crăciun, Tramvaiul Literaturii și Tramvaiul Educației se vor încolona într-o paradă inedită, organizată special pentru ieșeni, pe data de 10 iunie. Între orele 10 și 12 acestea vor circula grupate în număr de cinci, pe itinerariul Gară – Târgu Cucu – Agronomie, urmând ca, după acest interval, să fie repartizate pe diferite trasee. Cele 8 vagoane personalizate grafic fac parte din proiectul cultural “Iași – orașul tramvaielor pictate”, demarat de Asociaţia Pasionaţilor de Transport Public Tramclub Iaşi, în colaborare cu studenții de la Facultatea de Arte Vizuale și Design a Universității “George Enescu” din Iași și producătorul de vopsele National Paints România. “Ziua Transportatorului” va fi marcată prin personalizarea grafică a unui nou vagon. Tema campaniei din acest an, “Bucuroşi să te ducem. Deschişi să te ascultăm ” va fi transpusă în graffiti, tramvaiul urmând a fi văzut în plin proces de creație în depoul de Gară, cu ocazia “Porților Deschise”, iar ulterior pe trasee.

Din dorința de a transmite un mesaj legat de păstrarea curățeniei, atât în mijloacele de transport cât și în afara acestora, angajații CTP Iași vor participa la o acțiune voluntară de ecologizare în rondurile Dacia și Canta. Păstrarea curățeniei, schimbarea atitudinii și responsabilizarea călătorilor vor fi  promovate prin spoturi video în mijloacele de transport  și în stațiile dotate cu ecrane, unde vor rula până la sfârșitul săptămânii. Spoturile au fost realizate în colaborare cu Wink, companie de media publicitara. (anexa “spoturi video.zip”)

De “Ziua Transportatorului”, salariații companiei se vor întrece la fotbal, în cadrul competiței interne intitulată “Cupa Transportatorului”.

Comments

comments

Categoria: CTP

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*