Comitetul Local pentru Situaţiile de Urgenţă s-a reunit în şedinţă de lucru

Publicat de Curierul de Iasi la data de 16/08/2010

Vineri, 13 august, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Iaşi a avut loc un Comitet pentru situaţii de urgenţă care a analizat alerta de caniculă precum şi riscul la care este expusă populaţia municipiului Iaşi şi măsurile care poti fi luate pentru protejarea acesteia împotriva posibilei invazii de insecte.

La şedinţă au participat directori şi reprezentanţi ai structurilor responsabile printre care dr. Diana Cimpoieşu – şef UPU Iaşi, dr. Elena Duca – şef laborator epidemiologic DSP Iaşi, col. Neculai iftode – inspector şef adjunct IJSU Iaşi, ing. Gabriel Costin – Direcţia Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentelor, ing. Mihai Chirica – director tehnic Primăria Municipiului Iaşi, Cristian Stărică – director Direcţia Pieţe, Ioan Apostol – director Salubris, Luminiţa Sălceanu – director DSPM, Tudor Tudose – director Termoservice Iaşi şi membri ai Centrului Operativ al Comitetului local pentru Situaţii de Urgenţe.

Măsurile luate pe partea legată de protecţia împotriva caniculei au ţinut de centrele de cartier din cadrul Primăriei Iaşi care au fost deschise în week-end, având depozitate peste 200 de sticle de apă care au fost puse la dispoziţia cetăţenilor.

Au fost decise de asemenea şi intensificarea operaţiunilor de dezinsecţie,  la care vor participa şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, precum şi cei ai firmei care operează în municipiul Iaşi. Măsurile care se vor lua sunt de natură a combate, printre altele, ţânţarii purtători ai virusului West Nile.

Toti administratorii de blocuri vor trebui sa aduca in perioada urmatoare la serviciul Asociatii de Proprietari din cadrul Primariei Municipiului Iasi procesul verbal dovada ca au efectuat actiunile de dezinsectie, in caz contrar acestia urmand sa fie sanctionati.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*