Colţul Smart: ElStudis, modalitate digitală de procurare a biletelor CTP

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/04/2019

În municipiul Iași se poate călători pe mijloacele de transport în comun fără cash, utilizând doar telefonul mobil. Mai mult de atât, se pot cumpăra titluri de călătorie: bilete sau abonamente, cu preț redus. Nu trebuie decât să-ți instalezi aplicația 24pay și să posezi cardul ElStudIS.

24pay este o aplicație de plată care permite plata cu telefonul mobil prin înrolarea cardului bancar. Securitatea tranzacției este asigurată prin tehnologiile Visa și Mastercard, toate tranzacțiile fiind efectuate prin intermediul procesatorului de plată autorizat Romcard.

ElStudIS este un card personalizat, destinat studenților care nu au împlinit încă 26 de ani, pentru a cumpăra bilete și abonamente cu preț redus folosind aplicația mobilă 24pay. Acesta este distribuit gratuit de către Compania de Transport Public Iași universităților cu care au încheiat un acord de colaborare, prin care acestea pun la dispoziția operatorului de transport public bazele de date necesare implementării acestui serviciu.

Fiecărui card îi este alocat un cod QR, acesta fiind prevăzut cu un număr de identificare al studentului care îl deține. Pe baza codului de reducere QR este permisă cumpărarea doar a unui titlu de călătorie, în perioada în care acesta este activ, iar cardul poate fi folosit atât în stație, în mijlocul de transport, cât și în camera de cămin, acasă sau în orice alt loc.

Aplicația poate fi descărcată gratuit din Google Play sau App Store, este necesară înrolarea în “24pay” a unui card Visa sau Mastercard, emis de orice bancă, iar  pentru a beneficia de discount, studenții trebuie să aibă, de asemenea, cardul de reducere ElStudIS, care poate fi obținut de la instituția de învățământ la care aceștia sunt înscriși.

Gradul de reducere este de până la 50 % din valoarea titlului de călătorie, iar prin scanarea codului QR afișat pe cardul ElStudIS cu aplicația “24Pay”, utilizatorul va fi direcționat în pagina de selecție a titlului de călătorie, nefiind necesară scanarea codului QR afișat în stație sau în mijlocul de transport.

Prin implementarea acestui serviciu, CTP Iași reușește să mai parcurgă un pas către digitalizarea transportului în comun ieșean.

Comments

comments

Categoria: CTP,IT

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*