Colegiul Național Iași, la ceas aniversar

Publicat de Curierul de Iasi la data de 25/01/2019

În perioada 21-25 ianuarie, Colegiul Național Iași derulează activități menite să marcheze 191 de ani de la înființarea unității de învățământ. Miercuri, 23 ianuarie, a avut loc deschiderea festivă a „Zilelor Colegiului Național Iași”, manifestare unde a fost invitat să participe și primarul Iașului, Mihai Chirica.

„De fiecare dată când intru în clădirea Colegiului Național, simt o emoție aparte care mă aruncă în trecut. Cred că la fel simt și elevii acestei unități de învățământ: că sunt vlăstari aruncați pe altarul cunoașterii în vederea construirii unui viitor. Vorbeam de trecut, pentru că personalitatea mi-am format-o în această școală, iar câteva lucruri esențiale mi-au fost fost sădite. Pe lângă volumul de cunoaștere absorbit de la profesori, am deprins seriozitate și respect, pe care să le manifest mai departe față de cei care m-au ajutat să devin om. Am tratat cu seriozitate fiecare capitol din viața mea ca elev, iar fiecare amănunt care poate părea banal poate fi de fapt decisiv. Nu există o știință mai bună pentru pregătirea voastră, pentru că nici nu știți de unde apare scânteia care aprinde flacăra.

Trăim momente istorice și unul dintre ele se va scrie astăzi, când România va avea două capitale: o capitală administrativă-București și o capitală istorică-Iași. Este doar la îndemâna noastră și a voastră, dragi elevi, de a valorifica și a exploata acest potențial inestimabil al orașului. Faptul că ne poziționăm în mod constant în topul național al liceelor nu este o întâmplare, pentru că în spatele unor astfel de performanțe se află multă muncă atât din partea elevilor, cât și din partea cadrelor didactice”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Programul „Zilelor Colegiului Național Iași” cuprinde sesiuni de comunicări științifice și experimente demonstrative, activități sportive, expoziții artistice, ateliere de lucru la diferite discipline, concurs de proiecte de cercetare, dezbateri privind importanța unor personalități istorice. Activitatea care va încheia seria de evenimente dedicate „Zilelor Colegiului Național Iași” este cea de vineri, 25 ianuarie, când are loc Balul Bobocilor.

Comments

comments

Categoria: educatie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*