Cinematograful Victoria va fi redeschis pe 6 decembrie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/11/2019

Finalul anului 2019 aduce pentru Ateneul Național din Iași încă o realizare în segmentul cultural ieșean. Mai precis, în data de 6 decembrie 2019, de Sfântul Nicolae, va fi deschisă cea mai mare sală funcțională de spectacole din Moldova, în incinta Cinematografului Victoria, urmând ca spațiul să devină gazdă pentru evenimente dintre cele mai diverse, printre care enumerăm spectacole de teatru, proiecții de film, concerte, festivaluri, precum și alte manifestări cultural-artistice.

„Cinema Victoria se transformă în Sala Unirii, cea mai mare sală multifuncțională dedicată, în special, evenimentelor culturale, educaționale și sociale. Această sală va avea peste 850 de locuri și va fi dotată la cele mai înalte standarde de confort și siguranță. Pentru prima dată în istorie s-a reabilitat tot acoperișul și, tot pentru prima dată în istorie, s-a reabilitat și termoizolația clădirii”, a declarat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.

Sala Unirii este un spațiu optim pentru desfășurarea activităților complexe, de anvergură, organizate de Ateneul Național din Iași, dar care poate fi, de asemenea, oferită spre închiriere tuturor celor care doresc să realizeze evenimente cultural-artistice dedicate unui public numeros.

Cea mai mare parte din sumă este acoperită de municipalitatea ieșeană și Ateneul Național din Iași. O susținere semnificativă vine și din partea partenerilor privați, care sprijină proiectul atât din punct de vedere logistic, cât și financiar, anume Farmacia Adriana A&G Med SRL și Pleiada Boutique Hotel.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*