Cinema Ateneu: povestea aselenizării din 1969, subiectul provocator al filmului “Primul om pe lună”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/10/2018

Vorbit pe la colţuri că apasă toate butoanele ce ar putea impresiona membrii votanţi ai Academiei Americane de Film şi că se cam îneacă în propria importanţă, Primul om pe lună ni-l arată pe Ryan Gosling în rolul lui Neil Armstrong. Traducerea în română a titlului anulează orice mister în legătură cu povestea, deci intuim din start că filmul explorează cea mai impresionantă aventură spaţială a rasei umane, aselenizarea din 20 iulie 1969. Vom vedea pe 12 octombrie care sunt calităţile şi defectele filmului, cert este că producţia lui Damien Chazelle ar putea primi o mulţime de nominalizări la Oscar 2019.

Rowan Atkinson, devenit celebru graţie personajului Mr. Bean, revine în rolul lui Johnny English, încercând cu disperare să obțină o nouă misiune de spion.

Creatorii animației „Legends of Valhalla – THOR” ne invită în weekend într-o aventură animată perfectă pentru întreaga familie: Ploey – Inimă de viteaz. Vocea fluierarului tată este dublată de CRBL.

 

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

12 octombrie 2018
Ora 18.00 – „Johnny English lovește din nou” – Johnny English Strikes Again – (regia David Kerr) – AP 12
Ora 20.00 – „Primul om pe Lună”  – First Man (regia Damien Chazelle) – AP 12

14  octombrie 2018

Ora 13.00 – „Ploey – Inimă de viteaz”- Ploey – You Never Fly Alone – (regia Arni Asgeirsson) – AG

 

„Johnny English lovește din nou” – Johnny English Strikes Again – AP 12
Regia: David Kerr

Cu: Jake Lacy, Olga Kurylenko, Rowan Atkinson, Emma Thompson, Ben Miller

Gen: acțiune, aventuri, comedie

Durată: 89 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=1b8kfRVOq5k

 

Johnny English lovește din nou e al treilea film din seria de comedii al căror erou este Johnny English, mereu agent secret din întâmplare.

Rowan Atkinson se întoarce pe marile ecrane cu o nouă super-aventură. Când un atac cibernetic duce la dezvăluirea identității tuturor agenților secreți britanici, Johnny English este ultima speranță a serviciului secret. Rechemat la datorie, English se aruncă direct în acțiune, având misiunea de a-l găsi pe hacker. Acum Seviciul Secret Britanic nu se mai poate baza decât pe un om și acesta e Johnny English care revine în acțiune pentru a găsi misteriosul hacker. Pentru ca această misiune să reușească, el va avea nevoie de toate „abilitățile sale”, deoarece omul cu metode analogice de ieri se confruntă cu tehnologia digitală de mâine. Dar, pentru că deja nu are prea multe abilități, și e învățat numai cu tehnologia demodată, analogă, Johnny English trebuie să învingă mai întâi dificultățile tehnologiei moderne pentru ca misiunea sa să fie un succes.

„Primul om pe Lună” – First Man – AP 12

Regia: Damien Chazelle

Cu: Claire Foy, Ryan Gosling, Pablo Schreiber, Kyle Chandler

Gen: biografic, istoric, dramă

Durată: 141 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=n8O0gjZbPlY

 

După imensul succes recunoscut de Academia de film americană cu șase premii Oscar, La La Land, regizorul Damien Chazelle face din nou echipă cu Ryan Gosling în Primul om pe Lună, povestea fascinantă a primei misiuni NASA de aselenizare cu echipaj uman. Povestea filmului se concentrează pe Neil Armstrong, și exploreză perioada 1961-1969, cu sacrificiile și prețul plătit atât de Armstrong, cât și de națiunea americană, pentru a duce la bun sfârșit una din cele mai primejdioase misiuni din istorie.

Scris de Josh Singer, laureat Oscar pentru Spotlight, filmul e produs de Wyck Godfrey & Marty Bowen (The Twilight Saga, The Fault in Our Stars) cu compania lor, Temple Hill Entertainment, alături de Chazelle. Steven Spielberg, Isaac Klausner, Adam Merims și Josh Singer sunt producători executivi. DreamWorks Pictures e co-finanțator al filmului.

 

„E greu să îl vedem pe altcineva decât pe Pattinson în rolul lui Monte, sau altă actriță în rolul manipulativei Binoche”, scrie lwlies.com.

 

„Ploey – Inimă de viteaz” – Ploey – You Never Fly Alone – 2D – AG

Regia: Arni Asgeirsson

Cu: Jamie Oram, Harriet Perring, Iain Stuart Robertson, Richard Wills-Cotton

Gen: animație, aventuri, familie

Durată: 83 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=1Tuj6ZvcQsY

 

Creatorii animației “Legends of Valhalla – THOR” ne invită într-o aventură animată perfectă pentru întreaga familie!

„Ploey – inimă de viteaz” e povestea unui pui de fluierar care nu reușește să învețe să zboare, așa că e abandonat de familia lui când vine timpul migrației de iarnă. Cu ajutorul prietenilor săi, Ploey își va pune la bătaie toate abilitățile pentru a trece peste frigul arctic, dar și pentru a scăpa cu viață din calea unor inamici periculoși.

 

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 12 lei, respectiv 15 lei pentru filmul 3D și proiecția de gală, și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul  www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. Ochelarii 3D sunt incluși în prețul biletului.

 

Preț bilet normal: 12 lei

Preț bilet Proiecție de Gală: 15 lei

Detalii pe:

Facebook: Cinema Iași

Instagram: www.instagram.com/iasicinema/

Site-ul: www.ateneuiasi.ro

Comments

comments

Categoria: Cinema Ateneu

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*