Cicliștii ieșeni sunt așteptați sâmbătă la „Traseul memoriei”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 13/06/2017

Sâmbătă, 17 iunie, începând cu ora 16.00, cicliștii ieșeni sunt așteptați la să redescopere istoria Iașului. Purtând titlul „Traseul memoriei – Descoperă istoria Iașului, pe bicicletă!”, proiectul își propune să pună în valoare clădirile monument istoric din municipiul Iași unde au funcționat principalele instituții ale statului în timpul refugiului din perioada Primului Război Mondial. Astfel, 10 muzee și instituții de cultură din Iași vor organiza tururi ghidate și expoziții cu tema Primul Război Mondial. Evenimentul, care este organizat de Asociația ProBikeAddiction, se desfășoară în cadrul Festivalului Internațional al Educației (FIE) 2017, intrarea la obiective fiind gratuită.

Traseul este: Palatul Culturii (plecare) – bulevardul Independenței – bulevardul Carol I – Garnizoana din Copou – Universitatea „Al. I. Cuza” (Sala „Gh. Asachi”) – Fundație – strada Gării – Gară – strada Gării – strada Arcu – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – Primărie (Palatul Roznovanu) – tur pietonal – Catedrala Mitropolitană – Muzeul Mitropolitan – Teatrul Național „Vasile Alecsandri” – sediul Băncii Naționale a României – Palatul Roznovanu (Sala „Vasile Pogor”).

„Turul de cicloturism presupune oprirea la anumite obiective și vizitarea acestora. Sunt clădiri importante, la care nu avem acces chiar în fiecare zi ca ieșeni. La fiecare dintre obiectivele pe care le vom vizita, bicicletele vor putea fi lăsate în zone păzite. Cu toate acestea, îi sfătuim pe participanți să aibă antifurturi, pentru ca, în timpul vizitării, bicicletele să poată fi legate între ele sau de zone sigure. De asemenea, rugăm ca bicicletele să fie echipate cu lumini, în cazul în care tura se va termina pe întuneric, și recomandăm purtarea căștilor de protecție. Tura este recomandată persoanelor de peste 14 ani. Deplasarea va fi efectuată respectând regulile de circulație. Întreg grupul va fi însoțit de Poliție, pentru a putea trece în siguranță prin intersecțiile principale. La finalul turei, în Sala Mare a Primăriei va avea loc o tragere la sorți având ca premii 20 de huse reflectorizante pentru rucsacuri. Pentru participarea la tombolă este necesară completarea formularului de înscriere care se poate face online, la www.probikeaddiction.ro”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*