Ceremonie de repatriere a militarilor ieșeni, după o misiune de șase luni în Afganistan

Publicat de Curierul de Iasi la data de 15/02/2019

Joi, 14 februarie, Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” a organizat ceremonia militară de repatriere a echipei „Army Institutional Advisory Team” – Rotația a VIII-a. Militarii ieșeni au executat o misiune de șase luni în teatrul de operații din Afganistan. La eveniment a fost invitat să participe și primarul Mihai Chirica.

„Bine ați venit acasă, domnilor subofițeri și ofițeri! În primul rând, vreau să vă felicit pentru modul în care v-ați îndeplinit misiunea față de țară, felul în care ați dus această datorie sfântă la îndeplinire. Pentru noi este un moment de onoare locală și națională.

Totodată, apreciez faptul că România a devenit exportator de securitate, schimbând în acest fel viziunea asupra a ceea ce înseamnă siguranța și securitatea mondială. Școala militară românească reprezintă o instituție de referință pentru statele care aveau nevoie de sprijin, un ajutor care a venit din partea dumneavoastră, a militarilor din Iași!

Sunt convins că nu a fost ușor, pentru ați fost într-o țară unde fundamentul de civilizație lipsește! Comunitatea ieșeană este mândră de voi pentru tot ceea ce faceți atât aici, în România, cât și în afara granițelor țării. Sunt sigur că același nivel de mândrie îl au și comandanții voștri. Nu ne rămâne decât să ne rugăm împreună să fie pace, să-i mulțumim lui Dumnezeu că v-ați întors sănătoși acasă și să îi purtăm în gând pe cei care au rămas în misiune în Afganistan, așteptându-i și pe ei să se întoarcă cu bine la familiile lor”, a transmis primarul Mihai Chirica.

La sfârșitul ceremoniei, edilul a oferit membrilor echipei „Army Institutional Advisory Team” câte un album realizat de municipalitatea ieșeană „Iași, oraș regal”.

Comments

comments

Categoria: eveniment

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*