Centru de mobilitate pentru promovarea transportului public

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/09/2011

Reprezentanţi ai Municipiului Iaşi vor participa în luna septembrie la o întâlnire internaţională a coordonatorilor de Centre de mobilitate din Europa, la Ljubliana în Slovenia. Pe lângă aceştia, la întâlnire vor participa şi reprezentanţi ai EC DG Transport, Ministrul Transporturilor sloven, reprezentanţi ai Joint Technical Secretariat SEE. Municipiul Iaşi va realiza în cadrul conferinţei o prezentare a proiectului Centrului de Mobilitate ce urmează a fi deschis la Iaşi.

Viitorul Centru de Mobilitate al Municipiului Iaşi, situat în Centrul de cartier din cartierul Alexandru cel Bun  va fi deschis în cursul lunii noiembrie în cadrul proiectului european SEE MMS (Sistem de Management a Mobilităţii) finanţat prin Programul SEE (South-Eastern Europe).

Centrul işi propune să ofere informaţii despre transportul public şi mijloacele de transport alternative din Iaşi şi să stimuleze mobilitatea persoanelor. Astfel, ieşenii vor fi încurajaţi să folosească mai mult transportul public în detrimentul transportului cu maşinile personale. Bugetul Iaşului pentru acest proiect este de 90 mii Euro, cofinanţarea primăriei fiind de doar 2 la sută. Proiectul este finanţat pe o perioada de 3 ani.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*