Centru de învățare pentru studenți, inaugurat în cadrul Zilelor Universității „Alexandru Ioan Cuza”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 27/10/2018

Vineri, 26 octombrie, reprezentanții Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iași au inaugurat Centrul de Învățare „Performanța – Pas cu Pas”. Înființat printr-un proiect competitiv privind Învățământul Secundar (ROSE) al Ministerului Educației Naționale (Schema de Granturi pentru Universități – Centre de învăţare (SGCU-CI), cu fonduri de la Banca Mondială), centrul va funcţiona efectiv din primul semestru al anului universitar 2018-2019. La ceremonie au participat ordonatorul de credite UAIC Iași, prof.univ.dr. Mihaela Onofrei, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Iași, prof.dr. Genoveva Farcaș, și primarul Iașului, Mihai Chirica.

Coordonatorul Centrului de Învățare „Performanța – Pas cu Pas”, lect.univ.dr. Bogdan Neculau, a spus că proiectul este adresat studenților din anul I de licență și nu numai, care prezintă risc de abandon al studiilor sau de nepromovare a acestora.

„Deja avem foarte multe solicitări de participare la activitățile centrului inclusiv din partea altor universități. Proiectul a beneficiat de o finanțare de 200.000 de euro din partea Băncii Mondiale și se derulează pe parcusul a trei ani, fiind vorba de și de cinci ani de sustenabilitate”, a declarat lect.univ.dr. Bogdan Neculau.

Primarul Mihai Chirica a apreciat faptul că din acest an universitar există și un centru care ajută studenții cu dificultăți în promovarea studiilor, nu doar centre de excelență.

„Astăzi a mai avut loc o etapă în susținerea educației din Iași, proiectul fiind și un răspuns la realitățile perioadei actuale. Este îmbucurător faptul că am putut conștientiza această situație și că avem soluții pentru diminuarea acestui fenomen negativ. Pentru mine, educația rămâne principala platformă prin care putem rezolva necesitățile societății în ansamblul ei. Orice pas pentru creșterea calității educației din România și pentru dezvoltarea unei platforme unde fiecare copil poate să fructifice dreptul de a învăța reprezintă deziderate în care trebuie să credem cât mai mulți dintre noi. Odată cu deschiderea acestui centru al universității, mi-ar plăcea ca împreună cu IȘJ Iași să înființăm un centru județean de prevenire a abandonului școlar, acesta fiind la fel de important ca centrele de excelență deja existente”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

Persoanele interesate de actitivitățile Centrului de Învățare „Performanța – Pas cu Pas”, sunt așteptate la adresa Casa Miclescu, str. Pinului nr. 2 (în spatele Corpului B al UAIC Iași).

Inaugurarea Centrului se înscrie în Zilele UAIC, organizate în perioada 21 – 31 octombrie, când comunitatea academică a universității organizează o suită de evenimente dedicate împlinirii a 158 de ani de la fondarea primei universități moderne a României.

Primarul Mihai Chirica a participat vineri și la Ceremonia „Dies Academici”, organizată în Aula Magna „Mihai Eminescu”, cu participarea extraordinară a Excelenței Sale, Tamar Samash, Ambasadorul Statului Israel în România. La eveniment au participat invitați academicieni, reprezentanți ai mediului universitar ieșean, ai instituțiilor de cultură și ai mediului de afaceri, oficialități, studenți și profesori.

Aflați mai multe: http://www.uaic.ro/incep-zilele-universitatii-alexandru-ioan-cuza/.

Comments

comments

Categoria: educatie,eveniment

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*