În An Centenar, noi evenimente au loc la Iași

Publicat de Curierul de Iasi la data de 13/11/2018

Municipalitatea ieșeană rămâne un partener implicat în organizarea de evenimente care marchează 100 de ani de la Marea Unire. Astfel, în perioada 14-15 noiembrie, Departamentul de Științe Politice, Relații Internaționale și Studii Europene și Departamentul de Cercetare din cadrul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, organizează Conferința Internațională „România – de la Marea Unire la integrarea europeană”.

 

Detalii despre programul de desfășurare a evenimentului, aici:

http://www.uaic.ro/wp-content/uploads/2018/10/Draft_PROGRAM-conferinta-UAIC-FSSP-De-la-marea-Unirea-la-UE-14_15_nov-2018.pdf

Ulterior, vineri, 16 noiembrie, în Aula Magna „Carmen Sylva” a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași se va desfășura proiectul „100 de ani de la înființarea Asociației Generale a Inginerilor din România – Iași 1918”.

Proiectul este organizat de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași. În ședința ordinară a Consiliului Local din 31 octombrie, aleșii au aprobat inclusiv finanțarea acestui eveniment cu 16.200 de lei. Proiectul „100 de ani de la înființarea Asociației Generale a Inginerilor din România – Iași 1918” face parte din calendarul „Zilelor TUIASI”, care poate fi consultat accesând următorul link:

http://www.tuiasi.ro/stiri/zilele-tuiasi-2018

În altă ordine de idei, până pe 20 decembrie, la Palatul Culturii, este deschisă publicului expoziţia temporară „Aviaţia militară la Iaşi (1916 – 1945)”. Realizată cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial, în colaborare cu Primăria Municipiului Iași, având ca parteneri Brigada 15 Mecanizată „Podul Înalt” Iași și Muzeul Național al Literaturii Române Iași, expoziţia aduce în atenţia vizitatorilor obiecte şi fotografii de referinţă, inedite şi interesante pentru pasionaţii de istoria aviaţiei şi nu numai, existente în patrimoniul celor două muzee şi în colecţii particulare ieşene.

Toate evenimentele menționate fac parte din Programul Centenar al Primăriei Municipiului Iași 2017-2020, o structură complexă care include 30 de direcții tematice, 80 de proiecte cultural-academice, 9 proiecte de investiții și 180 de manifestări, evenimente și acțiuni.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*