Cele mai importante hotărâri adoptate de aleşii locali

Publicat de Curierul de Iasi la data de 29/08/2013

Consilierii locali s-au întâlnit într-o nouă şedinţă ordinară, luni, 26 august. Stabilirea bugetului pentru sărbătorile oraşului, instituirea rapoartelor de activitate la instituţiile de cultură şi înfiinţarea Companiei de Transport Public sunt doar câteva dintre subiectele dezbătute de consilierii locali.

Mai mulţi poliţişti pe stradă

Toate proiectele aflate pe ordinea de zi au fost votate de consilierii locali. A fost aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre privind organigrama, statul de funcţii şi regulamentul de organizare şi funcţionare a Poliţiei Locale Iaşi. Reorganizarea în structura funcţională propusă a fost realizată prin desfiinţarea unor servicii/birouri, reorganizarea şi înfiinţarea altora, precum şi desfiinţarea unor funcţii publice vacante. Aceste modificări duc la apariţia unei structuri în care accentul se pune pe organizarea activităţilor operative desfăşurate de lucrătorii Poliţiei Locale Iaşi (ordine publică şi circulaţie). Cu alte cuvinte, mai mulţi poliţişti pe stradă care să acţioneze pe cele două zone de competenţă.

Rapoarte de activitate

Organigrama a suferit modificări şi în cazul Editurii “Junimea”, unde a fost schimbată titulatura din „contabil şef“ în „economist“. Instituţia are un număr de 6 posturi contractuale, din care 2 posturi de conducere şi 4 de execuţie. Mai mult, consilierii locali au solicitat, în cadrul aceleiaşi şedinţe, ca toate instituţiile de cultură finanţate de Primărie să prezinte rapoarte de activitate din care să reiasă ciclicitatea şi gradul de organizare a unor evenimente şi cât de bine pun acestea în evidenţă proiectul important, Iaşi – Capitală Culturală Europeană. Astfel, pe viitor, evenimentele pot fi preluate în Fundaţie unde vor fi susţinute şi dezvoltate.

S-a înfiinţat CTP

Poate unul dintre cele mai importante proiecte aflate pe ordinea de zi a fost cel referitor la transportul public. Astfel, aleşii locali au aprobat documentele ce vor sta la baza înfiinţării Companii de Transport Public SA Iaşi. Practic, CTP Iaşi va înlocui actuala regie de transport. Cel mai important efect al acestei decizii va fi că noua societate va putea accesa fonduri europene în perioada 2014 – 2020 pentru crearea unui serviciu de transport public local modern. Ţinta declarată a şefilor oraşului este ca în acest exerciţiu bugetar să se achiziţioneze mijloace de transport moderne, cu finanţare de la Uniunea Europeană.

Buget pentru sărbători

În aceeaşi şedinţă a Consiliului Local a fost aprobat şi bugetul pentru „Sărbătorile Iaşului”, eveniment ce va avea loc, ca în fiecare an, în luna octombrie, odată cu hramul Sf. Cuvioase Parascheva. Pentru această sărbătoare va fi un buget de aproximativ 1,5 milioane de lei.

consiliu local (1)„Este vorba de alocarea din veniturile pe care le avem a banilor necesari organizării Sărbătorilor Iaşului, evenimente care de fapt se şi autofinanţează din încasările care au loc în perioada sărbătorilor. Până atunci trebuie să avem banii ca să începem să facem cheltuielile şi să pregătim activităţile“, a explicat primarul Gheorghe Nichita.

Comments

comments

Categoria: diverse

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*