Cel mai mare proiect de modernizare a trotuarelor din istoria Iaşului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 14/06/2018

Municipalitatea continuă mega proiectul de modernizare a trotuarelor din Iaşi. Este vorba despre pavarea a 250.000 de metri pătrați, demers împărțit în două contracte. Firma care a câștigat licitația pentru realizarea ambelor proiecte este Symmetrica SRL, iar valoarea totală a acestora este de 28.513.637 lei.

Primul contract a fost demarat la mijlocul anului 2016 și a fost deja finalizat. Acesta viza executarea a 50.000 de metri de pavaj, anul acesta fiind executate lucrări pe aleea pietonală din zona Flora, aleea Grădinari și pe străzile Grădinari, Parcului, Carpați și Izvor (tronson 1 până la intersecția cu strada Frumoasa).

Al doilea contract vizează realizarea a 200.000 de metri pătrați de pavaj. Lucrările au început în acest an, până în prezent realizându-se 9.500 de metri pătrați de pavaj. Au fost executate lucrări pe străzile Lacului, Pompieri, Izvor (tronson 2) și Carpați și la trotuarele adiacente parcurilor de joacă din șoseaua Nicolina, nr. 27 (piața CUG), respectiv șoseaua Păcurari, nr. 48. S-a intervenit parțial pe străzile Orientului, Minervei și Egalității. În prezent se lucrează pe străzile Izvor, Clopotari, Măgurii, Dumbrava Roșie și Toma Dumitrescu, respectiv în parcul Voievozilor.

 

Graficul de lucrări pe alte străzi principale

SC Conest SA Iași a prezentat graficul de execuție pentru trei din arterele rutiere care vor fi finalizate în acest an. Este vorba despre străzile Ogorului, Mihail Kogălniceanu și Petre Vancea și bulevardul Primăverii.

Pe strada Ogorului a fost finalizată partea de demolări, desfaceri, terasamente, balast și piatră spartă. În prezent se efectuează lucrări la hidranți, cămine și guri de scurgere. Trotuarele sunt realizate în proporție de 20%. Săptămânile care vor urma vor fi rezervate turnării mixturii asfaltice și betonului asfaltic, iar în ultima săptămâna din luna august vor fi trasate marcajele rutiere. De asemenea, pe strada Mihail Kogălniceanu au fost realizate trotuarele și canalele tehnice și a fost începută rețeaua de canalizare pluvială. În acest caz lucrările ar trebui finalizate la sfârșitul lunii august. Pe strada Petre Vancea au fost realizate lucrări la terasamente și a fost turnat balastul. În lunile iunie și iulie să va turna stratul de nisip și de beton rutier. Cea mai mare durată de execuție o vor avea trotuarele. În acest caz, lucrărilor vor dura până la sfârșitul lunii septembrie. În cazul bulevardului Primăverii, Conest SA a finalizat canalele tehnice pentru utilități, trotuarele, casetele stradale, pistele de bicicliști, ridicările la cotă, căminele pentru utilități și refacerea structurii rutiere, adică aproximativ 90% din lucrări. În primele două săptămâni ale lunii august se va turna mixtura asfaltică, iar restul lunii va fi rezervat montării mobilierului stradal, trasării marcajelor rutiere și refacerii spațiilor verzi.

Comments

comments



Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!




*