Cei mai ingenioși studenți de la UTI sunt puși la încercare!

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/02/2015

inginerie (3) inginerie (5)În perioada 6 – 7 martie, studenții Universității Tehnice vor concura la etapa locală a competiției inginerești “European BEST Engineering Competition (EBEC)”. Vineri, 6 martie, competiția debutează cu activitatea “Show&Tell” de la ora 17:00, în cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată, în sala de conferinţă Hurmuzescu.

Despre EBEC
EBEC este o competiție europeană cu structură piramidală: etapă locală, etapă națională/regională și etapă finală. Evenimentul este împărțit în două secțiuni: Team Design și Case Study. Echipele, formate din câte 4 studenți, vor primi tematicile pentru fiecare secțiune și vor avea 4 ore la dispoziție pentru a veni cu cele mai inedite prototipuri și soluții.

Cele 2 secțiuni constau în:

  • Case Study urmărește abilitățile de planificare și organizare ale studenților în rezolvarea unei probleme reale din viața de zi cu zi a societății, dezvoltând o soluție teoretică.
  • Team Design urmărește abilitățile practice ale studenţilor, astfel încât provocarea constă în realizarea unui prototip din diferite materiale neconvenţionale care îndeplineşte anumite condiţii de rezistenţă, stabilitate şi mobilitate.

În Portugalia
Etapa finală EBEC de anul acesta va avea loc în Porto, Portugalia. BEST, Board of European Students of Technology, este o organizaţie apolitică, nonprofit, aflată în permanentă dezvoltare. Organizaţia este prezentă în 96 de Universităţi Tehnice din 33 de ţări europene. Pentru înscriere şi mai multe informații puteţi accesa: www.ebec.bestis.ro.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*