Cei mai buni sportivi vor fi premiați la „Gala Excelenței Sportului Ieșean”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/02/2018

Primăria Municipiului Iași în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Iași organizează joi, 22 februarie „Gala Excelenței Sportului Ieșean”.

Evenimentul presupune implicarea a peste 800 de participanţi: sportivi, antrenori, oficiali, spectatori. Cu această ocazie, vor fi premiaţi sportivii şi echipele din Iaşi, care au obţinut performanţe notabile în decursul anului 2017. Evenimentul va avea loc în Sala Polivalentă, unde Primăria Municipiului Iași a montat o pardoseală modernă, panouri noi pentru baschet şi a igienizat băncile.

„Este un eveniment prin care dorim să ne arătăm prețuirea și recunoștința față de sportivii ieșeni care au obținut perform anțe remarcabile în anul 2017. Prin această premiere a excelenței sportive, Iașul își prețuiește performerii care i-au adus medalii la competițiile naționale și internaționale.” precizează organizatorii.

Sporturi Olimpice

Potrivit centralizărilor realizate de reprezentanții Direcției Județene pentru Sport și Tineret Iași, pe lista celor mai buni sportivi se numără: Dragomir Iordache, de la CS Politehnica, vicecampion mondial la juniori, şi halteroficul Ilie Ciotoiu (CS CFR Iaşi), care a obţinut două medalii de argint şi una de bronz la Campionatul European (CE) de tineret, la categoria 56 kg, una dintre medaliile de argint fiind câştigată la totalul olimpic. Dragomir este pregătit de Mihai Axinte, iar Ciotoiu, de antrenorul emerit Dănuţ Fron. Lista laureaților este completată de doi judoka: Vlăduţ Simionescu (locul I la Cupa Mondială, locul III la Cupa Europei), devansându-l pe mai tânărul Mircea Croitoru, care a obţinut rezultate “inverse” (I la Cupa Europei, III la Cupa Mondială) faţă de colegul său, ambii fiind antrenaţi de maestrul Costel Năftică.

Rezultate bune au obținut și:

-Echipa de tir cu arcul field CSM – CSŞ Unirea (Valentin Rusu, Ştefănel Cojocaru, Cosmin Frai), pregătită de Constantin Frai şi Cezar Alexandrescu, locul IV la CE de juniori.

-Georgiana Spiridon (atletism, CS Politehnica, antrenor Viorel Popovici), vicecampioană balcanică de junioare şi locul VI la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) la 3000 m.

– Catrinel Ţipişcă (scrimă, CSM,  Alexandru Siriţeanu, Radu Tofan) – locul VI la CE de sabie cadeţi.

-Patricia Cireş (canotaj, CSM – LPS, Sorin Băhnărel) – campioană balcanică la junioare în barca României de 8 plus 1 şi bronz la simplu.

– Alin Anton (atletism, LPS, Rodica Dudău) – campion balcanic de cadeţi la 110 m garduri şi locul III la 4X100 m.

Sporturi neolimpice

 1. Lucian Popa (fitness,CSM, Felicia şi Christian Russ) – campion mondial de juniori, locul V la CM de seniori
 2. Gabriela Ivan (radioamatorism, CSM) – o medalie de aur, una de argint şi trei de bronz
 3. Miruna Lehaci (şah, CS Politehnica, Vasile Manole): campioană mondială şcolară locul III la CM de junioare
 4. Ema Obadă  (şah, CS Politehnica, Vasile Manole): campioană mondială şcolară l;a blitz, vicecampioană europeană de cadete la şah clasic)
 5. Sebastian Scânteianu (fitness, CSM, Felicia şi Christian Russ): campioană europeană de junioare şi locul VI la CE de senioare
 6. Diana Ene (radioamatorism, CSM, Gabriela Ivan): două medalii de bronz la CM seniori
 7. George Stoleriu (şah, CS Politehnica, Vasile Manole): locul II la blitz, locul III la clasic la CM şcolare
 8. David Gavrilovici (gimnastică aerobică, CS Gimniş, Bogdan Bantă): două medalii de argint şi una de bronz la CE de juniori
 9. Alexandra Vicu (fitness,CSM, Felicia şi Christian Russ): o medalie de aur şi una de argint la Cupa Mondială de seniori
 10. Mihnea Costachi (şah, CS Politehnica, Vlad Ungureanu) – locul IV la CM şcolar.

 Arte marţiale

 1. Iulian Dumitraş (karate, CS ENPI, Constantin Adăscăliţei, Răzvan Popa): două medalii de bronz la CM de seniori şi una la Cupa Mondială
 2. Marius Adăscăliţei : idem campion mondial de seniori pe echipe
 3. Bianca Balaur : idenm o medalie de aur, una de argint şi una de bronz la CM de cadeţi.
 4. Mihai Baciu (vovinam viet vo dao, CS Activ Vo, Vasile Ichim) – o medalie de bronz la CM
 5. Ştefan Ciubotariu (idem): două  titurii europene de juniori.
 6. Timotei Baciu (idem): un titlu european de juniori

Echipe:

 1. Rugby feminin (campioană, locul II în Cupa României, Neculai Tarcan);

2.Şah feminin (campioană, Cupa României, Vasile Manole);

 1. Tenis de masă feminin, locul II Superliga, Maria Gaftea);
 2. Judo (locul III, Superligă, Costel Năftică);

5, Şah Masculin (locul III, Superligă, Vlad Ungureanu);

 1. Handbal  masculin (Florin Spiridion);
 2. Rugby masculin (Cosmin Raţiu);
 3. Baschet masculin (Yannis Tsirogiannis).

„Gala Excelenței Sportului Ieșean” are loc așadar, joi, 22 februarie, începând cu ora 16.00 la Sala Polivalentă din Iași. Evenimentul va fi transmis în direct de către postul regional de televiziune TVR Iași, iar intrarea în sală se face începând cu ora 15.00.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*