Cei mai buni elevi ieșeni și profesorii acestora, premiați la Gala Excelenței în Educație

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/11/2018

Joi, 22 noiembrie, a avut loc cea de-a VII-a ediție a Galei Excelenței în Educație. Manifestarea a avut loc la Universitatea de Știinte Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iași, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”. La eveniment au participat elevii ieșeni și mentorii acestora la olimpiadele și concursurile internaționale și naționale, reprezentanți ai administrației județene și primarul Mihai Chirica.

„Evenimentul de astăzi reprezintă un moment important din școala și viața Iașului. Este adevărat că nu poți face excelență fără muncă, iar munca nu se poate face de unul singur, ci aplicând munca în echipă, deschiderea spre colaborări, dorința de a te autodepăși și de a colecta energiile potrivite care te pot face mai bun și care te pot conduce spre cel mai înalt nivel al performanței. Aceste principii s-au urmărit în școala ieșeană de-a lungul timpului, cu ajutorul părinților și al profesorilor care au valorificat potențialul elevilor. Prin rezultatele obținute la nivel național și chiar internațional s-a demonstrat că școala ieșeană domină viața educației românești. Astăzi punctăm perfomanțele elevilor din cadrul olimpiadelor naționale și internaționale, reprezentând cu cinste Iașul, dar și rolul profesorilor și al părinților în dobândirea acestor reușite.

Nu trebuie scăpați din vedere nici eroii necunoscuți. După război sunt cei care primesc medalii, însă sunt și mai mulți cei care nu primesc neapărat o recunoaștere publică, dar aceștia au pus umărul la câștigarea luptei. Pentru societatea contemporană, acest război se numește educație. Este de admirat efortul unui cadru didactic care reușește în condiții vitrege să pregătească un elev pentru susținerea examenului de capacitate, la fel de mult cum o familie, sub pragul sărăciei, trimite copiii la școală pentru un viitor mai bun. Aceștia nu se văd astăzi, însă ei luptă în tăcere pentru dezvoltarea României de astăzi. Aș vrea să nu îi uităm pe acești eroi necunoscuți și să le acordăm mai multă atenție!

La 100 de ani de la Marea Unire, mi-ar fi plăcut să nu mai avem școli cu toaletă în curte, să nu mai avem săli de clase neîncălzite, să nu mai avem clase de învățământ simultan, să nu mai avem exod de elevi, să nu mai avem tineri care visează la un loc de muncă în străinătate. Suntem într-o perioadă care ne presează, care ne face mai responsabili în a lua decizii radicale în ceea ce privește susținerea educației. Speranța se află în mâinile tinerilor, care pot contribui cu adevărat la construirea României de mâine”, a declarat primarul Mihai Chirica.

În cadrul evenimentului au fost premiați peste 400 de olimpici şi profesorii acestora, premiile constând în diplome, medalii, plachete, cărți, obiecte electronice, bani.

Distincția „Elevul Anului” a fost acordată elevului Andrei Sandu, care este în clasa a XII-a la Colegiul Național Iași.

Amintim faptul că în ședința Consiliului Local din 31 octombrie, aleșii au aprobat finanțarea Galei Excelenței în Educație cu 40.000 de lei din bugetul local al Municipiului Iași.

 

Comments

comments

Categoria: educatie,eveniment

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*