Căsătoriile vor putea fi oficiate în afara sediului Stării Civile

Publicat de Curierul de Iasi la data de 30/07/2018

Ieşenii care vor să spună “Da” în faţa ofiţerului Stării Civile o pot face şi în alt decor decât cel clasic.

Conform unui proiect aprobat vineri în şedinţa Consiliului Local, căsătoriile vor putea fi oficiate şi în afara sediului Serviciului Stare Civilă din str. Vasile Alecsandri, contra unei taxe de 1.000 de lei. Perechile care au vârsta sub 30 de ani şi ai căror membri se află la prima căsătorie vor achita doar 500 de lei.

Proiectul prevede ca astfel de căsătorii pot avea loc în toate zilele săptămânii, cu excepţia celei de joi şi a cazurilor în care sunt declarate sărbători legale sau zile nelucrătoare. De menţionat este faptul că nu se vor oficia căsătorii în restaurante sau alte spaţii de alimentaţie publică.

Astfel, căsătoriile din exteriorul sediului Serviciului Stare Civilă vor fi încheiate luni, marţi, miercuri între orele 17.00 – 19.00, iar vineri în intervalul orar 15.30 – 17.30. Sâmbăta, acestea se vor oficia între orele 15.00 – 19.00, în funcţie de programul oficierilor care au loc la sediu, iar duminica între 14.00 – 16.00.

Intervalul de programare a căsătoriilor este de 45 de minute, un timp estimat necesar atât pentru ceremonia în sine, cât şi pentru deplasarea la următoarea locaţie. Cererile se depun cu 30 de zile înainte de data încheierii căsătoriei, la secretariatul primarului Municipiului Iaşi. Rezoluţia cererii va fi comunicată telefonic solicitanţilor, documentul urmând a fi ridicat de către unul dintre soţi în vederea depunerii sale la Serviciul de Stare Civilă.

 

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*